Nood aan een boost voor je libido? Dankzij deze tips krijg je terug zin in elkaar

Te warm in de slaapkamer of te druk op het werk? Beide zijn niet meteen ideaal om in de mood te geraken. Gelukkig bestaan er gewoontes die je kunt aannemen om meer zin te krijgen in seks. Wij sommen er vijf op.

Af en toen eens geen zin hebben in seks is zeker geen reden tot paniek. Maar als het te lang aanhoudt, kan het frustraties opleveren. Wil jij werken aan je libido? Lees dan even deze tips.

1. Zet gezond(ere) voeding op het menu

Een gezonde levensstijl is niet alleen belangrijk voor je fysieke gezondheid, ook je libido vaart er wel bij. Kies daarom voor een gezond, gevarieerd menu met veel groenten en weinig suikers. Alcohol kan dan leuk zijn om in de juiste sfeer te komen, het doet niets voor je libido of je prestaties.

2. Trek je sportschoenen (terug) aan

Te weinig beweging heeft een negatieve impact op je libido. Tijd dus om die sportschoenen aan te trekken. Geen sportfanaat? Geen zorgen! Samen romantische wandelingen maken of een cursus salsa volgen, werken ook prima!

3. Stop met roken

Roken is ongezond, maar heeft ook een negatieve impact op je libido. Ban de sigaret, krijg terug meer energie en daarnaast ook meer zin in seks.

4. Neem je werkschema onder de loep

‘Vanavond niet schat, ik ben moe’, is een vaak gehoord excuus. En dat is niet verwonderlijk. Slaap je te weinig, ben je vermoeid of ervaar je te veel stress op het werk of in je gezin, dan heeft dat een negatieve invloed op je libido. Probeer dus voldoende te slapen en stress te beperken.

5. Pak je relatieproblemen aan

Als frustraties binnen je relatie zich opstapelen, heb je vaak weinig zin. In eerste plaats is het daarom belangrijk relatieproblemen aan te pakken, vooraleer aan je libido te werken. Alles start met een goed gesprek.

6. Maak tijd voor elkaar

Een voorspel start niet vlak voor de vrijpartij, een voorspel start door elkaar regelmatig vast te pakken, tijd te maken om naar elkaars verhalen te luisteren en opwindende sms’jes te sturen. Dat kan alleen als je echt tijd en aandacht hebt voor elkaar.

7. Praat erover je met huisarts of therapeut

Je hormonen hebben een belangrijke invloed op je seksleven. De menopauze of medicatie kunnen een grote impact hebben op je libido. Weinig zin en geen idee hoe het aan te pakken? Praat er eens over met je huisarts of breng samen een bezoek aan een seksuoloog.

Meer over seks & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content