Liefde op de werkvloer: Stefan en Ineke leerden elkaar kennen op een juwelenbeurs

Dat de werkvloer de ideale plaats is om te flirten, weten we allemaal. Sterker: een op de vier Vlamingen heeft al eens een relatie gehad met een collega. En bij sommigen onder hen hield de liefde stand...

Elkaars Bijou

Stefan en Ineke leerden elkaar kennen in de diamantsector. Ondertussen runnen ze samen hun eigen juwelenbedrijf Untold.

Stefan (53): “Toen ik Ineke leerde kennen, werkte ik al 15 jaar voor een van de grootste Belgische diamantfabrikanten. Ik leidde een luxeleven als vrijgezel, en vloog de wereld rond om in chique hotels te dineren met rijke klanten. Net wanneer ik dat vrij decadente leven beu begon te worden, kwam Ineke op mijn pad. Zij werkte als marketingmanager voor een jongere firma. In de Antwerpse diamantsector zijn alle kantoren geconcentreerd op een vierkante kilometer, dus we liepen elkaar geregeld tegen het lijf. Ineke was een prachtige verschijning met een aanstekelijke lach. Ze trok meteen mijn aandacht, en tijdens de jaarlijkse juwelenbeurs in Las Vegas besloot ik mijn kans te wagen. Ik ging elke dag langs haar stand in het Belgisch paviljoen, en ik voelde vrij snel dat de interesse wederzijds was. Toen ze op de laatste dag met haar baas een tocht door de woestijn ging maken, heb ik haar opgewacht in het zwembad van hotel The Venetian. Die avond is de vonk echt overgeslagen. We hadden veel raakvlakken. Zo heb ik mijn moeder heel vroeg verloren, en Inekes vader stierf ook op jonge leeftijd. Zoiets schept onmiddellijk een band. Het enige obstakel was dat zij in Brussel samenwoonde met haar vriend. (lacht) Ze heeft me een week bedenktijd gevraagd, maar al na een paar dagen belde ze mij op met de mededeling dat ze voor mij koos. Een jaar later woonden we samen.”

“We noemen onszelf ‘diamond storytellers’ omdat we het persoonlijke verhaal van onze klanten vertalen in unieke juwelen. Onze aanpak als koppel slaat aan”

Ineke (47): ‘ Stefan en ik wisten vrij snel dat we kinderen wilden en hebben samen symbolisch mijn pil door het toilet gespoeld. Toen ik zwanger was van onze dochter Julie, heeft hij mij ten huwelijk gevraagd. Het jaar daarop volgde onze zoon Lucas. We zijn elkaar op het juiste moment tegengekomen. Stefan was klaar om zich te settelen, en is als zelfstandige beginnen te werken. Ik was ondertussen met een professionele kookopleiding begonnen, en gestart met sales en marketing voor topkunstenaars. Vervolgens is onze professionele samenwerking heel organisch gegroeid. Vrienden en kennissen begonnen te vragen of we voor hen aan een diamant konden geraken. Het viel ons op dat veel mensen de weg niet vonden naar de vrij gesloten diamantsector. Wij beslisten onze expertise en ons netwerk te gebruiken en ons te specialiseren in handgemaakte juwelen op maat, in cocreatie met de klant. We noemen onszelf ‘ diamond storytellers’ omdat we het persoonlijke verhaal van onze klanten vertalen in unieke juwelen. Onze aanpak als koppel slaat aan. Stefan houdt zich vooral bezig met de zakelijke en technische kant van de zaak, terwijl ik met de vrouwen het design bespreek en de communicatie verzorg. Untold is ons derde kindje, dat geboren is uit onze liefde en onze passie voor diamant en vakmanschap.”

Meer liefde & relaties van onze lezeressen:

Tekst: Ans Vroom – Beeld: Morgane Gielen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content