Bijna iedereen kent ze wel, de vriendin die altijd opnieuw op de foute partner lijkt te vallen, en waarbij we met lede ogen moeten toezien hoe een schijnbaar leuke relatie eindigt in een pijnlijke relatiebreuk. Naïef? Zeker niet! En die vriendinnen zijn zeker ook niet alleen. Want heel wat vrouwen lijken telkens opnieuw op een ‘foute’ man te vallen. Deze video legt haarfijn uit hoe dat komt.

Bleek het een foute man? Hier lees je 9 tips om van dat vreselijke liefdesverdriet af te geraken.

Slechte intuïtie

Bij het kiezen van een partner volgen we onze intuïtie, maar die heeft het wel eens compleet mis. Jaren geleden waren er de gearrangeerde huwelijken, dat zorgde voor efficiënte (niet noodzakelijk romantische) liefdesrelaties. Maar dat is alweer een hele tijd geleden. Want ondertussen was er de ideologie van de romantiek, je volgt je gevoel en bepaalt zo zelf wie er geschikt voor je is.

Je kiest dus zelf wie geschikt voor je is, maar dat blijkt niet eenvoudig. Want hoewel we zoeken naar iets dat goed voelt en veiligheid en geborgenheid biedt, verwarren we dit vaak met iets dat herkenbaar aanvoelt. We zoeken dus niet naar een partner die goed voor ons is en ons gelukkig maakt, maar we voelen ons aangetrokken tot mensen die ons behandelen zoals we het gewoon zijn behandeld te worden.

Opvoeding

De types van liefde en genegenheid (of het gebrek eraan) die we als kind ervaarden, helpen ons bij de beslissingen die we nu maken. Daarom belanden we soms in relaties die belangrijke ingrediënten missen: zoals steun, loyaliteit, veiligheid,… Eigenlijk voelen we ons aangetrokken dat datgene dat we al kennen, in plaats van datgene dat écht goed voor ons is.

Afwijzing

Eigenlijk wijzen we dus bepaalde dates af, niet omdat ze niet goed zijn voor ons, wel omdat ze eigenlijk een beetje té juist zijn. We zijn zoveel ‘juistheid’ in ons hart niet gewoon. Wat je kunt doen? Zelf nadenken over je relatieleven en patronen ontdekken. Vraag je af wat je nu werkelijk tot die mensen aantrekt. En volgende keer als je je aangetrokken voelt tot die man aan de bar, vraag je dan even af of hij écht een empathische, liefhebbende partner kan zijn. En anders kun je maar beter je pijlen op iemand anders richten.

Meer artikels over liefde & relaties:

SOURCE: School of Life