Zie jij het leven de laatste dagen wat somber in? Misschien helpt een potje vrijen je wel. Volgens wetenschappers zijn we een dag na seks vrolijker én staan we positiever in het leven. Vanavond wel schat?

De kans is groot dat je het zelf al ondervond, maar nu is er ook wetenschappelijk bewijs. Een goed potje vrijen maakt een mens wel degelijk gelukkiger. Het zou zelfs meer betekenis aan je leven geven. Onderzoeker Todd Kashdan en zijn team aan de George Mason University onderzochten de factoren die je humeur beïnvloedden. Het resultaat werd gepubliceerd in Emotion. Wat bleek? Seks was de belangrijkste factor.

De wetenschappers vroegen aan 152 studenten om een dagboek bij te houden gedurende drie weken. Ze moesten beschrijven hoe ze zich voelden, hoe humeurig ze waren, of ze seks hadden en hoe goed die was. De studenten die vrijden, voelden zich de dag erna vrolijker, bovendien stonden ze positiever in het leven. Hoe beter de seks, hoe beter het humeur. De onderzoeker was best verrast, zo vertelde hij aan Bustle. “Ik verwachtte eerder dat intieme seks en een diepe persoonlijke band een grote rol zou spelen. Maar het genot is veel belangrijker en bepaalt of je leven zinvol is.” De resultaten gelden dan ook voor zowel koppels als vrijgezellen. Hij voegt er wel nog aan toe dat er extra onderzoek nodig is. “Het onderzoek duurde slechts drie weken en werd uitgevoerd bij studenten. Die hebben nog niet dezelfde ervaring op liefdesvlak als oudere mensen”, klinkt het.

 

Meer over seks & relaties: