Onderzoek: deze woorden toevoegen aan je datingprofiel vergroten je kansen op succes

Wat je vertelt over jezelf in je datingprofiel vertelt veel over wie je bent. Ben je een hondenliefhebber die dol is op rode wijn of eerder een sportieveling die minstens 2 keer per jaar op wintersportvakantie vertrekt? De woorden die je gebruikt in je profiel zijn belangrijker dan je denkt. Datingsite Match.com deelt de meest succesvolle woorden die gebruikt worden op datingsites.

De datingwebsite analyseerde de tekst van de meest succesvolle gebruikers. Een aantal woorden zouden je meer dates bezorgen. Niet zo verrassend, de top 10 ziet er verschillend uit voor vrouwen en mannen. De onderzoekers ontdekten dat mannen meer kans hebben op een date als de woorden ‘liefhebbend‘ en ‘familie‘ in hun bio hebben staan. Mannen worden meer aangetrokken door vrouwen die het woord ‘gemakkelijk’ op hun profiel hebben staan.

Succesvolle woorden voor beide seksen zijn ‘muziek’, ‘plezier’, ‘lachen’ en ‘vriendelijk’. Maar de absolute topper was simpelweg het woord ‘liefde‘.

Top 10: deze woorden trekken vrouwen aan in een profiel

 1. Liefde
 2. Plezier
 3. Vrienden
 4. Lachen
 5. Familie
 6. Gelukkig
 7. Aardig
 8. Eerlijk
 9. Muziek
 10. Zorgzaam

Top 10: deze woorden trekken mannen aan in een profiel

 1. Liefde
 2. Plezier
 3. Eerlijk
 4. Vrienden
 5. Gemakkelijk
 6. Lachen
 7. Gelukkig
 8. Muziek
 9. Lief
 10. Vriendelijk

“De tekst die je bij je foto’s zet is erg belangrijk in het datingproces. Wees daarom eerlijk in je bio en vertel wie je bent, hoe je graag tijd spendeert en wat je zoekt in een relatie“, zegt datingexpert Vicki Pavitt.

Meer over daten & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content