Scheidingsadvocaat verklapt de 3 grootste fouten die koppels maken

Tot de dood ons scheidt, dat is wat we beloven als we in het stadshuis of voor het altaar staan. Toch blijkt de liefde na een aantal jaar vaak te koelen, en wordt de scheiding aangevraagd. Advocaat Elliot Polland is gespecialiseerd in scheidingen. Volgens hem zijn dit de 3 grootste fouten die getrouwde koppels maken.

De liefde is zo mooi, dat fladderende vlinders na een tijdje verdwijnen, vinden we normaal. Maar toch vragen gehuwde koppels, vaak na jaren gelukkig samenzijn, de scheiding aan. Maar hoe komt dat toch? Volgens Elliot, die al sinds 1968 als scheidingsadvocaat aan de slag is, zijn er 3 grote fouten die hij heel vaak ziet terugkomen.

1. Een gebrek aan communicatie

Het is écht belangrijk dat je ruzies en onenigheden onmiddellijk oplost en dat je frustraties niet laat oplopen. De advocaat adviseert daarom om ’s avonds te praten over wat goed zit en waar verbeteringen mogelijk zijn. “Het gezegde zegt dat je nooit boos naar bed mag gaan, en volgens mij klopt dit écht”, zegt hij.

Ontdek hier wat dé doodsteek is voor jullie relatie 

2. Duidelijke signalen negeren

Vaak zijn er duidelijke signalen die zeggen dat er iets mis is. “En die mag je echt niet negeren. Je moet ijverig zijn om ze onmiddellijk aan te pakken. Vreemd gedrag zoals wachtwoorden aanpassen, telefoneren op ongewone uren of abnormaal lange overuren, zijn signalen die kunnen wijzen op een affaire. Ontdek jij het vroeg? Dan kan de relatie vaak nog gered worden, wacht dus niet tot het te laat is.”

Hier lees je aan welke signalen je bedrog kunt herkennen volgens vreemdgangers zelf

3. Een slechte partner kiezen

“In veel gevallen kiezen mensen een partner voor de foute reden”, zegt de advocaat. “Je hebt een stevige basis nodig voor je relatie, zodat het niet spaak loopt vanaf het moment dat er problemen opduiken. Kies dus een partner die bij je past.”

Gaan jullie scheiden? Rika Ponnet deelt haar tips om haar mee om te gaan.

Meer tips over liefde & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content