Hélène Van Herck en Ann Lemmens gaan in hun boek ‘Midlife Kick’ in dialoog over de levensvragen die de nieuwe vijftigers bezig houden. Drie dagen lang praten ze alvast op feeling.be. Vandaag keuvelen ze over vagina’s 

Het voordeel aan midlife kick sex is dat je jezelf beter kent dan ooit, op alle vlakken. Je trekt je ook niets meer aan van wat anderen over je denken. Hoe heerlijk, dat zelfvertrouwen, je schaamt je nergens meer voor. En met de kinderen het huis uit krijg je meer vrije tijd, meer privacy en dus opnieuw meer spontaniteit om te genieten van seks waar en wanneer jij er zin in hebt. Hou het speels, blijf nieuwsgierig en experimenteer naar hartenlust. Ook hier zijn deugnieterij en humor heel belangrijk.

En laat je niets meer wijsmaken over hoe vaak je van bil moet gaan. Jij bent baas over jouw libido. Vermindert dat libido naarmate je ouder wordt? Voor sommigen wel, voor anderen niet. Geen zin in seks hebben heeft meestal andere oorzaken: een uitgebluste relatie, stress thuis of op het werk, een laag zelfbeeld, of na al die jaren gewoon geen zin meer in rampetampen met de vader van je kinderen. Een nieuwe partner of een minnaar kunnen soelaas bieden. Het kot opnieuw in brand steken, zoals ze zeggen.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4 5
bekijk op één pagina

Meer over seks:

Beeld: Grace Adler uit Will & Grace – Youtube