Home Psycho & Relatie Single vs. koppels: zoveel stress bezorgen relaties & seks ons

Single vs. koppels: zoveel stress bezorgen relaties & seks ons

Single vs. koppels: zoveel stress bezorgen relaties & seks ons

We hebben allemaal wel eens stress, de een al meer dan de ander. Hoewel we soms grijs dreigen te worden door manlief, bezorgt hij ons toch minder stress dan gedacht. Dat ontdekte voedingssupplementenproducent toen het peilde naar het stressniveau van 1.000 Belgen. Wat bleek? Vooral singles die een nieuwe partner zoeken, staan regelmatig onder zware druk.

57% van de singles die op zoek is naar een nieuwe partner, ervaart er stress door. Gelukkige koppels zouden dan weer minder stress ervaren, 50% zegt dat hun relatie hen nooit of zelden stress bezorgt. Stress in gezinnen wordt voornamelijk veroorzaakt door opvoeding van de kinderen (57% zet dit in de top 3), verschillen in karakter (47% zet dit in top 3) en huishoudelijke taken (37%).

Lees hier nog eens 11 dingen die gelukkige koppels elke dag doen. 

Helemaal zen dankzij seks?

39% van de deelnemers denkt dat stress een negatieve invloed heeft op hun seksleven. Maar 47% denkt dan wel weer dat seks een positieve invloed heeft op hun stressniveau. (52% van de mannen en 42% van de vrouwen geven dat aan). Opmerkelijk: Belgen die zelden of nooit seks hebben, zeggen vaker dat hun relatie hen dagelijks stress bezorgt, dan degenen die minstens 1 keer per week seks hebben. Een lekker potje vrijen heeft dus volgens deze Belgen écht een positieve invloed op je stressniveau. Andere remedies tegen stress zijn tv-kijken, wandelen of muziek beluisteren.

Poll: wat is jouw favoriete manier om stress te verdrijven?

Meer over relaties & seks:

SOURCE: Omnivit