Lindsay besefte op all-invakantie dat zij en haar vriend niet samenhoorden

Verschillen en gelijkenissen tussen partners komen vaak op vakantie nog meer tot uiting. Bij Lindsay (26) en Filip was dit ook het geval. Zij was avontuurlijk, hij ging prat op dagenlang zonnebaden. Op dat moment realiseerde Lindsay dat hun persoonlijkheden misschien een tikkeltje té ver uit elkaar lagen.

“Ik was ongeveer twee jaar samen met Filip toen we besloten op reis te gaan. Zelf houd ik van avontuur, maar dat zag hij niet zitten. Filip had luxe nodig. Ik besloot een toegeving te doen en we kozen voor een all-invakantie in Turkije. Bovendien zou dat volgens hem goedkoper uitkomen. Hoewel dit voor mij een nieuwe manier van reizen was, had ik er zin in. We verbleven dan wel in een resort, we zouden ook uitstapjes doen en de buurt rond het hotel gaan verkennen. Ik had voor vertrek hard gewerkt, en een boek lezen aan het zwembad zou me deugd doen. Maar een droomreis werd het niet.

‘Hoe graag ik hem ook zag: dat buffet met die frieten kwam mijn oren uit’

Filip deed niet echt iets verkeerd, maar ik kon me mateloos ergeren aan kleine dingen. Zo schepte hij zijn bord aan het buffet boordevol om vervolgens de helft te laten staan, want het ‘was toch gratis’. Als ik vroeg om een keertje in een lokaal restaurant te gaan eten, zei hij doodleuk dat dat zonde was, omdat we dat toch gratis konden in het hotel. Toen hij ook nog eens weinig zin had om uitstappen te maken, begon ik mijn relatie serieus in vraag te stellen. Hoe graag ik hem ook zag: dat buffet met die frieten kwam mijn oren uit en hele dagen spenderen aan het zwembad was echt niks voor mij. Ik had het gevoel dat ik beter in België was gebleven. Hoewel hij telkens vroeg wat er scheelde, trok ik me steeds meer terug.

Going solo

’s Ochtends stond ik vroeger op om alleen te wandelen rond het hotel en overdag sloot ik zo veel mogelijk aan bij groepsactiviteiten, terwijl hij lag te bruinen. Ik leerde er fijne mensen kennen en maakte er het beste van, maar was opgelucht toen ik na tien dagen eindelijk naar huis kon.

Tijdens de reis zelf wilde ik de relatie niet beëindigen. Maar toen ik er even later thuis een punt achter zette, leek hij wel uit de lucht te vallen. Hij had het geweldig gevonden en voelde zich als herboren. Dat maakte het voor mij pijnlijk duidelijk: ik vind Filip nog steeds een lieve man, maar deze vakantie deed me gewoon beseffen dat we te verschillend waren om samen oud te worden. Toen ik vorig jaar met mijn nieuwe vriend een droomreis beleefde in Thailand, besefte ik dat ik twee jaar geleden wel degelijk de juiste keuze maakte.”

 

Lees meer over relaties:

 

Beeld: Getty Images

* Namen en bestemmingen werden gewijzigd om de privacy van getuigen en ex-partners te garanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content