Wil jij ‘s ochtends liever graag zo lang mogelijk slapen? Begrijpelijk. Toch doe je er goed aan om je wekker iets vroeger te zetten én zeker niet te snoozen. Want seks zou je productiever maken dan je zelf denkt.

Mattress Advisor, een website die matrassen vergelijkt, heeft onderzoek gedaan naar de ochtendgewoontes en productiviteit van bijna 1000 koppels. Wat bleek? Op productieve dagen werd er ‘s morgens vaker de liefde bedreven. Meer zelfs: zo’n 53% van de mannen en 45% van de vrouwen waren écht overtuigd van het effect van ochtendseks.

Er zijn twee mogelijke verklaringen voor het fenomeen: enerzijds zijn er de sekshormonen die zouden kunnen blijven hangen, zelfs als de seks voorbij is. Anderzijds verlaagt fysieke activiteit ons stressniveau, en dat maakt dat we ons beter kunnen focussen.

Kip & ei

Al weten de onderzoekers nog niet zeker wat de oorzaak en wat het gevolg is. Zouden we vaker ochtendseks hebben op productieve dagen? Of worden we productiever van een potje ochtendseks? Een klassiek verhaal van de kip en het ei. Maar eigenlijk maakt het toch niet uit, want seks zorgt er niet alleenvoor dat je productiever bent, het verhoogt ook je gelukgsgevoel en de betrokkenheid in je relatie. Bovendien zou je creatiever zijn en je beter kunnen concentreren. Wie heeft er dan nog  extra redenen nodig? 😉

Meer over relaties & seks: