Een ding dat alle succesvolle mensen gemeen hebben: ze zijn ontzettend productief. Ben jij eerder het type dat alles uitstelt en wil je eindelijk productiever zijn, dan hebben we goed nieuws. Stoppen met procrastineren kun je leren. Dit is hoe succesvolle vrouwen het doen.

1. Bekijk het grote plaatje

Pak in 2019 je doelen aan door eerst het hogere doel te bepalen. Of je nu een betere balans wilt tussen werk en privé, meer tijd wilt spenderen met je geliefden of meer structuur wilt… Houd dat doel altijd voor ogen, het helpt je gemotiveerd te blijven om de kleine dingen zo snel mogelijk aan te pakken. Snel aan de slag dus zodat er nog tijd is voor ontspanning!

2. Plan je dag

Als je dit leest, is de kans groot dat je snel afgeleid raakt. Eerst nog een kopje koffie halen, nog snel een babbeltje slaan met die collega… Kleine dingen die je allemaal wat tijd kunnen kosten. Plan je dag op voorhand en plan die kleine pauzes in. Op die manier krijg je meer gedaan.

3. Creëer mini-deadlines

Door een grote deadline te verdelen in mini-deadlines, kun je veel sneller to-do’s van je lijst afvinken en zo blijf je gemotiveerd.