Vandaag opnieuw een heerlijk zonnige dag. Doet het jou denken aan tropische stranden en stijgt je libido pijlsnel de hoogte in door die zalige zon? Je bent zeker niet alleen. Uit onderzoek blijkt dat er meer gevreeën wordt bij goed weer.

Dat heel wat mensen er vrolijker bijlopen dankzij de zonnestralen, is meteen duidelijk. Maar zorgt dat zomerweer nu ook echt voor meer seks? Wetenschappers onderzochten het. En ja hoor, in de zomermaanden wordt er maar liefst 12% vaker de liefde bedreven dan in de wintermaanden. Maar hoe komt dat nu eigenlijk?

Dankzij dat gelukzalige gevoel in de zomer maakt ons lichaam endorfines aan. Die endorfines maken niet alleen dat je nog gelukkiger wordt, ze geven ook een boost aan je libido. En meer zin, betekent dat natuurlijk meer vrijen.

Bovendien hebben we ook meer tijd. De dagen lijken langer te duren en we hebben meer energie. Terwijl we in de wintermaanden na acht uur niet kunnen wachten om in ons bed te kruipen (om te slapen), zijn we nu vaak veel later uitgeput. En wat kun je beter doen met die extra energie dan een goed potje te vrijen? 😉

De maanden waarin er het vaakst gevreeën wordt zijn juni, juli en augustus. Niet zo vreemd natuurlijk, aangezien dan het vaakst de zon schijnt.

Meer over seks & relaties:

SOURCE: Libelle.nl