Late uurtjes en liters champagne verraden zich op je gelaat. Wil je een vermoeide feesthuid straks weer oppeppen zonder iets aan de structuur te veranderen? Met deze 60 minuten-facials bij de beautyspecialist verstrak je de verslapte huid zònder chirurgie. Deze uitblinkers zijn nog maar net op de Belgische markt en nu al de eerste van de klas.

1. Superboost 2.0 – Close the loop!

Wat? Deze behandeling, die de biofeedback tussen huid en gelaatsspieren weer op gang trekt, werd anno 2020 geperfectioneerd. Het toestel voelt nu nog milder aan, terwijl de resultaten langer blijven.

Hoezo, ‘biofeedback’? Je lichaam wisselt via gespecialiseerde zenuwbanen constant info uit tussen de perifere (lees: buitenste) cellen en het centraal zenuwstelsel. Dat mechanisme heet ‘biofeedback’. Helaas vallen met de leeftijd die biofeedbackbanen wat uit elkaar, waardoor de celvitaliteit verzwakt.

Hoe dan? Actieve ingrediënten worden met een stimulerende ‘pen’ en ultrafijne straal in je gelaat geïnfiltreerd en bereiken zo de diepte van je huid. De pen geleidt tegelijkertijd elektrische micro-stromen naar het zenuwstelsel, waardoor bij elke contractie je rimpels vervagen maar ook het volume van je spieren en huid toeneemt. Het ziet er een beetje futuristisch uit, want om de biofeedbackloop te sluiten, kleeft er een elektrode aan de zenuwaftakkingen op de ruggengraat.

Rood? Geen irritatie, roodheid of zwelling. Enkel wat ‘juice’ in je haren die je er best even uitwast voor je op date gaat.

Waar? Bij heel wat gespecialiseerde instituten, waaronder Maison Pur, Esdoornstraat 103, 8300 Knokke-Heist – maisonpur.be

Prijs? Vanaf € 150 per behandeling van 60 minuten. Het duurt gemiddeld 4 sessies om de zenuwbanen weer op gang te krijgen. Een onderhoudsbeurt van 1 tot 2 keer per jaar volstaat om de biofeedbackloop gezond te houden.

facelift zonder chirurgie

2. SkinFusor – Instant alleskunner

Wat? Een nagelnieuw toestel dat vier beautywensen in één verzorging vervult. Met hulp van actieve werkstoffen stap je met een gereinigde, verfijnde, gehydrateerde en gemasseerde huid weer naar huis.

Hoe dan? Voor elke stap tovert de specialist een ander opzetstuk tevoorschijn, waarmee actieve stoffen in precieze dosering worden aangebracht.
4-stappenplan: stap 1 is de CleanFusion; een borstel met vacuümtechnologie en micellair reinigingsessence verwijdert vuil en ontstopt poriën. Dé ideale voorbereiding op stap 2, de PolishFusion, die je teint verfijnt met hulp van fruitzuren en een ‘Polish Pad’. Nu je huid ‘absorbeerklaar’ is, over naar stap 3: de HydroFusion. Laagfrequente geluidsgolven zorgen voor een intensieve micromassage terwijl een hydraterende cocktail als pijlsnelle microdruppeltjes wordt verneveld. Stap 4, de ImpulseFusion, zorgt tot slot voor een mechanische impulsmassage. De gekozen ampul wordt in de huid ‘geklopt’, waarna intensieve pulsen van rekking en compressie voor een work-out van alle weefsellagen zorgen. Een masker op maat rondt de behandeling af.

Rood? De huid heeft geen tijd nodig om te regenereren. Je ziet er onmiddellijk na de behandeling stralend uit, zonder irritatie.

Waar? Dit ‘high performance’ toestel van BABOR TECH vind je o.a. in de Babor flagshipstore, Antoine Dansaertstraat 44, Brussel – babor-brussel.be

Prijs? Vanaf € 165 voor 90 minuten. Deze behandeling duurt dus nét iets langer, maar je krijgt er een totaalpakket voor in de plaats.

niet-chirurgische facelift

3. Carbonpeel & hydrafacial – Complementair duo

Wat? Twee behandelingen na elkaar, waarbij je poriën diep worden gereinigd en nadien actieve stofjes in je huid worden ‘gepompt’.

Stap 1. Carbonpeel

Een laag zwart carbon gaat over de huid, hardt uit en wordt er weer ‘afgeschoten’ met een picolaser. Het carbon ontploft en neemt meteen alle smurrie die eraan werd gehecht mee (lees: dode huidcellen, verstoppingen…). Vooral de rokershuid of een zonbeschadigd gelaat ziet er meteen frisser uit. Een echte detox dus, die meteen ook het bindweefsel in de dermis en de doorbloeding stimuleert.

Stap 2. Hydrafacial

Nu het vuillaagje er werd afgeknald, kun je stoffen aan de huid toevoegen en insluizen. Een cocktail op basis van jouw huidwensen (kalmerend, antirimpel, depigmenterend) wordt onder hoge druk in je huid gepompt. Ingrediënten die vaak terugkomen, zijn antioxidanten, hyaluronzuur, vitamine C of vitamine A. De behandeling eindigt met een maskertje.

Rood? Dankzij de ultrakorte pulstijd van de picolaser ontstaat er geen warmte en stap je niet rood uit de stoel. Die ‘downtijd’ heb je met andere lasers vaak wel. Wordt er met vitamine C of A gewerkt, dan kan je huid wat gloeien, maar dat is na een half uurtje weer weg.

Waar? Deze twee behandelingen worden o.a. aangeboden bij Carpe Clinic, Jos Smolderenstraat 46, 2000 Antwerpen – carpeclinic.be, hydrafacial.be

Prijs? Elk afzonderlijk € 150 voor 30 minuten. Voor de combinatie betaal je € 250 voor 60 minuten.

verslapte huid verstrakken zonder chirurgie

4. Skinbooster – ‘facelift’ in 10 prikken

Niet bang van de naald? Probeer eens een skinbooster, iets tussen een verzorging en chirurgie. Je hebt er iets meer geduld voor nodig, maar de resultaten zijn verbluffend.

Wat? Natuurlijk, ultrapuur hyaluronzuur wordt met naalden in de huid gespoten en stimuleert er de aanmaak van collageen en elastine. Je gelaat oogt weer vol, strak en stevig zónder dat je gezichtsuitdrukking verandert.

Verschil met fillers? Hoewel het om inspuitingen met hyaluron gaat, zijn skinboosters géén fillers. Fillers herstellen volumeverlies met een aan elkaar geknoopte variant van hyaluronzuur. De structuur is stevig en wordt langzaam afgebroken en opgeruimd door je huid. Skinboosters werken anders: de eigen collageen- en elastineproductie wordt gestimuleerd, waardoor rimpels niet worden ‘opgevuld’, maar van binnenuit worden aangepakt. Onder de ogen wordt een variant gebruikt die geen vocht aantrekt.

Hoe dan? 2 ml ultrapuur hyaluronzuur wordt op 5 plekken per gezichtshelft ingespoten. In totaal krijg je dus 10 prikken.

Rood? Je loopt naar buiten met 5 bultjes aan elke kant, van waaruit het hyaluronzuur nog moet migreren. Doorgaans zijn die na zo’n 20 minuten weer verdwenen. Na 2 à 3 dagen merk je al een mooie glow.

Waar? Bij heel wat gespecialiseerde instituten, waaronder Duinbergen Clinic, Duinbergenlaan 33, 8301 Knokke-Heist – duinbergen-clinic.be

Prijs? Je hebt 2 behandelingen nodig, met 1 maand tussenpauze. Een maand na de tweede behandeling zie je het uiteindelijke resultaat. Na 6 à 9 maanden ga je best nog eens terug voor een onderhoud. Prijzen variëren al naargelang het gebruikte product, doorgaans tel je € 295 à € 375 per behandeling neer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Strakker zonder snijden

Openingsbeeld: Carpe Clinic.