Cultmerk Drunk Elephant nu ook verkrijgbaar in België

Een huismoeder van 4 kinderen met huidproblemen die een van de hipste beautymerken uit de grond stampt? Het is de Amerikaanse droom van Tiffany Masterson, die in 2013 begon. Door zelf jarenlang te experimenteren met huidverzorgingsingrediënten te elimineren, kwam ze uit op 6 ingrediënten die volgens haar de meest voorkomende huidproblemen veroorzaakten. Ze liet producten ontwikkelen zonder die ‘verdachte 6’. Op de zwarte lijst: essentiële oliën, siliconen, sodium lauryl sulfaten, uitdrogende alcoholsoorten, chemische UV-filters, geur- en kleurstoffen.

Clean beauty avant la lettre dus. Dat wil niet zeggen volledig natuurlijk, want ze heeft een hekel aan de bangmakerij rond ingrediënten die uit het labo komen. En ook natuurlijke ingrediënten zijn volgens haar niet altijd even huidvriendelijk. Drunk Elephant werkt met bio-compatibele ingrediënten, wat wil zeggen dat ze goed door de huid worden opgenomen én dat je ze met elkaar kunt vermengen tot haar befaamde ‘skincare smoothies’.

De speelse naam en de kleurrijke verpakkingen trekken de aandacht en geven wat tegenwicht aan de sérieux van de producten. Maar ook de producten lijken te werken. Toen Sephora het merk begin 2015 ging verkopen, vloog het de winkels uit. Tot vandaag is Drunk Elephant nog altijd een van de bestsellers van de internationale parfumerieketen. En vanaf juni misschien bij Ici Paris XL?

Info: Exclusief te koop bij Ici Paris XL vanaf 1 juni. Meer weten? Lees dan het interview met Tiffany Masterson in het juli-nummer van Feeling vanaf 20 juni.

De 5 must tries van Drunk Elephant

T.LC. Sukari Babyfacial

Een pittige peeling met fruitzuren (25% AHA en 2% BHA) voor een gladde, stralende huid. A facial in a bottle!

T.L.C. Framboos Glycolic Night Serum

Een nachtserum dat de huidtextuur verfijnt. Gebruik hem over het hele gelaat of op onzuiverheden. ’s Morgens je UV-bescherming niet vergeten!

F-Balm Electrolyte Waterfacial Mask

Luchtige crème met herstellende en hydraterende ingrediënten die je als een nachtmasker gebruikt om ’s morgens met een frisse, zachte huid wakker te worden.

Beste N°09 Jelly Cleanser

Een zachte gel die alle make-up verwijdert zonder je huid uit te drogen.

Virgin Marula Luxury Face Oil

Een van de eerste producten, die inspiratie gaf voor de merknaam. Marula-olie wordt snel opgenomen, zit vol antioxidanten, hydrateert en geeft een mooie glow.

[td_smart_list_end]

 

Meer beauty:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content