‘Hé, wat zie je er goed uit voor je leeftijd!’ ‘t Is iets wat iedere vrouw wil horen. Je zorgt er dus maar beter voor dat je absoluut geen beautyfouten maakt. Dat doe je allereerst door de juiste make-up te kiezen én door deze juist aan te brengen. Met deze 5 tips geven we jou het goede voorbeeld.

1. Foute foundation

De juiste foundation is key. Wie te licht gaat, zet rimpels in de verf; wie te donker gaat, ziet er ‘overbakken’ uit. Een vloeibare foundation met lichtreflecterende deeltjes is een goede optie als je een drogegrauwe huid hebt. Met dit handige trucje koop je altijd de foundation die bij je past.

2. Watch out voor poeder

Het is belangrijk om de plaatsen waar je de meeste rimpels hebt, zoals rond je lippen en ogen, niet vol te poederen. Poeder zorgt ervoor dat groeven zichtbaarder worden. Op je neus en kin kan het wel wonderen doen doordat het je minder doet glimmen.

3. Accentueer op de juiste manier

Glanzende bronzer is leuk voor een zomerse look, maar gebruik hem niet om te contouren. Breng een matte bronzer aan op je haarlijn en alle andere plaatsen waar de zon je gezicht raakt. Dat zijn ook je wangen, jukbeenderen, neus en kin. Gebruik vooral géén highlighter op de plek waar hij normaal zit – dat is boven je bronzer. Het zal je kraaienpootjes extra benadrukken en dat wil je niet! Breng in plaats daarvan wat koraalkleurige blush aan op je appeltjes. Zo benadruk je jouw wangen, het deel van je gezicht waar nog géén rimpels zijn.

4. Geen lijntje onderaan

Breng géén eyeliner aan op je onderste wimperlijn. Het verkleint je ogen en trekt ongewenst aandacht naar je donkere kringen en kraaienpootjes.

5. Ga niet te donker

Naarmate je ouder wordt, worden je lippen ook dunner. Daarom draag je beter geen donkere lippenstift of harde kleuren. Harde kleuren trekken de aandacht meteen naar je lippen en doet ze dunner lijken. Ga voor naturel en kies voor een kleur die een tintje donkerder is dan je eigen lipkleur.

Vloeibare foundation

Chanel (Les Beiges)
€ 51 – Shop het hier

Matte bronzer

Kiko
€ 10,99 – Shop het hier

Minerale blush

Cent Pur Cent
€ 29,99 – Shop het hier

Naturelle lipstick

L’Oréal Paris (Age Perfect)
€ 15,99 – Shop het hier

Meer jongmakers

Openingsbeeld: Photo News