Esthetische geneeskunde zit al langer in de lift en tegenwoordig komt daar zo min mogelijk een scalpel aan te pas. Hoe je gelaat op een zachte manier strakker en jonger wordt, lees je in dit up-to-date dossier.

Strakker zonder snijden

Je huid elke avond reinigen, een zonnecrème overdag, genoeg water drinken én… een spuitje om de zes maanden. Steeds meer vrouwen houden hun gezicht strak door een mini-cosmetische ingreep zo nu en dan, want zelfs voor langetermijnresultaten hoef je tegenwoordig niet meer onder het mes.

Het grote voordeel van zo’n niet-invasieve behandeling is dat je huid amper beschadigd wordt en je dus dezelfde dag gewoon weer kunt werken (wat bij een klassieke facelift of ooglidcorrectie vaak niét het geval is). “Veruit de populairste behandelingen zijn nog altijd spierontspanners en fillers,” zegt esthetisch arts Pamela Willekens van Da Vinci Clinic in Beerse. “De laatste jaren is dat veel minder een taboe geworden. Zelf vind ik wel: less is more. Kleine beetjes maken het verschil en je blijft er toch ‘natuurlijk’ uitzien.” Volgens plastisch chirurg Vassiliki Laina – ze heeft een praktijk in Brussel (drvlaina.be) – zijn bij jonge vrouwen vooral lipfillers met hyaluron heel populair.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Lees ook: