De beste behandelingen uitgetest

De hype waard? Wij testten de 3 meest besproken gelaatsbehandelingen van het moment

Aan populaire behandelingen geen gebrek, maar welke te kiezen? Onze beautyexpert testte met huid en hoofd op ontspanning, efficiëntie en rendement. Haar rapport.

Hydrafacial

Wat: vraag een beautyjournalist naar haar favoriete gelaatsbehandelingen en ze vernoemt bijna zeker de Hydrafacial. Hij heeft ook heel wat beroemde fans, wat hem de bijnaam de ‘rodeloperfacial’ opleverde. De behandeling combineert een peeling, microdermabrasie en hydratatie. Dat zorgt onmiddellijk voor een stralende huid. Een kuur op lange termijn heeft ook effect op acné, pigmentvlekken en fijne lijntjes. Voor elke stap (reiniging, exfoliatie en behandeling) wordt een andere kop op het toestel geplaatst en worden de gebruikte producten, de intensiteit van het toestel en de concentraties van de ingrediënten aangepast aan je huidtype en -behoeftes. Zo kan de behandeling volledig gepersonaliseerd worden.

Ontspanning: 5/10
Hoewel pijnloos, is je huid laten stofzuigen door een gorgelende tube niet meteen het toppunt van verwennerij of ontspanning.

Efficiëntie: 9,5/10
In 30 minuten is de huid grondig gereinigd, getuige het bezinksel dat achteraf in het reservoir van het toestel dobbert – niet prettig maar wél fascinerend om te zien. Maar het opvallendste is die glow…

Duur van het resultaat: 9/10
Voor een optimaal resultaat doe je het eens per maand, maar na één enkele keer zie je al onmiddellijk een mooie glow die wekenlang blijft.

Prijskaartje voor 30 minuten: vanaf € 150. De behandeling kan ook ­uitgebreid worden met extra’s.

Kobido

Wat: een eeuwenoude ­gezichtsmassage (kobido is Japans voor ‘de weg naar de schoonheid’) die de oppervlakkige én diepe gezichtsweefsels, drukpunten en meridianen behandelt. Geen toestellen, enkel kundige handen.

Ontspanning: 9/10
De sessie bestaat uit secuur uitgevoerde stappen die elkaar snel opvolgen: van ritmische, snelle klopjes gaat het plots over in minutenlang drukken op één punt midden op het voorhoofd. Elke kobido-massage is identiek en is bedoeld om lichaam en geest in balans te brengen. Dat lukt bij mij pijlsnel: ik zit haast meteen in de flow en laat de geoefende handen hun werk doen. Meermaals dommel ik bijna in, zeker bij de rustigere stapjes van de massage.

Van ritmische, snelle ­klopjes gaat het plots over in ­minutenlang drukken op één punt

Efficiëntie: 8/10
Na de behandeling staan mijn ogen wakkerder in mijn hoofd, lijken mijn wangen strakker en voelt mijn huid doorbloed, vol zuurstof, glowy. Ikzelf voel me licht, zweverig bijna. Het naar huis fietsen doet deugd, want ik kan de slaperige roes anders maar moeilijk van me afschudden.

Duur van het resultaat: 7/10
De therapeute is helder: kobido moet je herhalen, het liefst in een kuur van een maand lang elke week. Eén behandeling is goed om te ontspannen, om te voelen dat kobido je echt kan resetten. Meerdere sessies zijn nodig om op huidveroudering in te werken.

Prijskaartje voor 90 minuten: ­gemiddeld € 50.

Celestetic ‘Multi-Techniek’-gelaatsbehandeling

Wat: een gelaatsverzorging die vier technieken combineert: hydro-­microdermabrasie, fruitzuurpeeling, microneedling en ledlicht. Daarmee zou zowat alles aangepakt kunnen worden, van pigmentvlekken tot huidverslapping. Op basis van een vragenlijst en een huid­analyse stelt de schoonheidsspecialist een protocol op maat op. Eerst is er een dieptereiniging met de Aquapeel, een soort stofzuiger die onzuiverheden en dode huidcellen opzuigt én een hydraterende lotion uitspuwt. Daarna volgt een fruitzuurpeeling om de celvernieuwing te boosten en mijn pigmentvlekjes te behandelen. Mijn huid prikt lichtjes, maar na 3 minuten wordt de ­peeling er weer afgehaald. Dan volgt een serum tegen pigmentvlekken, waarover de microneedling-pen gaat. De micro­naaldjes prikken gaatjes in de huid om de elastine- en collageenproductie te stimuleren. Draagbaar op het voorhoofd, de oogcontouren en de kaaklijnen zijn wat gevoeliger. Daarna mag ik onder de ledlamp om mijn huid te kalmeren ­(infraroodlicht), verstevigen (rood licht) en ­ontstekingen en onzuiverheden te ­verminderen (blauw licht). Ten slotte worden een hydraterend serum, dagcrème en zonne­bescherming aangebracht.

Ontspanning: 5/10
Pijn doet het niet, maar de verwenfactor van een stofzuiger (de Aquapeel), een (licht) prikkende peeling en naaldjes in je gezicht is laag.

Efficiëntie: 9/10
Ik kwam binnen met een vaal, vlekkerig gezicht en ging buiten met een ongelooflijke glow en een vollere huid, waardoor mijn neusplooien en fronsrimpel van binnenuit uitgedeukt lijken.

Duur van het effect: 8/10
Je ziet meteen effect, maar na een maand zie je het ­resultaat pas echt, als de huid zich volledig heeft vernieuwd. ­Celestetic raadt een kuur van zes beurten aan, maar na één behandeling zag ik al een verschil.

Prijskaartje voor 40 minuten en 2 technieken: € 99, 60 minuten en 3 technieken: € 149, 90 minuten en 4 technieken: € 199. Celestetic.be

Pure Repair Crème

Pure Repair Crème

Pure Repair Crème

€ 59  –  Celestic.

Koop hier

H.A. Perfect – Hyaluronic Acid Serum

H.A. Perfect - Hyaluronic Acid Serum

H.A. Perfect – Hyaluronic Acid Serum

€ 84,20  –  Celestic.

Koop hier

Radiance Mask

Radiance Mask

Radiance Mask

€ 44,50  –  Celestic.

Koop hier

Meer beauty

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content