Verrassend: dit waren de eerste woordjes van de Britse prins Louis

Geen doodgewoon ‘mama’ of ‘nee’ als eerste vocabularium voor de Britse prins Louis toen die leerde praten. Zoals het een koninklijke erfgenaam betaamt, kwam de intussen drie jaar oude zoon van Prins William en Kate Middleton daarvoor destijds met iets veel originelers op de proppen. Dat onthulde mama Kate een paar jaar gelden blijkbaar in een kerstspecial op de Britse televisie. Een nieuwtje dat zopas werd opgepikt door de Britse krant The Express.

‘This is Mary Berry’

Als er een traditie niet weg te denken valt uit het Brits-nationale erfgoed, dan is het wel de florerende Angelsaksische bakcultuur. Van biscuits voor bij de afternoon tea tot smeuïge scones voor het ontbijt of een heerlijk hartige Shepherd’s pie aan het diner: bakken zit zowaar in het DNA van elke échte Brit ingebakken. Kookprogramma’s en bakshows zijn er dan ook schering en inslag. Een bekend bakgezicht dat bij veel Britten in het collectief geheugen gegrift zit, is dat van ‘Great British Baking Show’-jurylid Mary Berry. Dat ook prins William en zijn vrouw Kate Middleton fans zijn, bleek een paar jaar geleden toen ze plots opdoken in haar A Berry Royal Christmas-kerstspecial.

In die kerstspecial deed de Hertogin blijkbaar een opvallende bekentenis: de eerste woordjes van haar jongste zoon waren immers wel erg bijzonder geweest. Niet de gewoonlijke peuterwoorden ‘mama’, ‘papa’ of ‘nee’ waren de eerste die over zijn lipjes rolden, maar wel ‘Mary’. Dit nadat hij een foto van Mary Berry zag op een van de kookboeken van zijn ouders. Hoe het komt dat de prins eerder de naam van een bekend bakgezicht wist te onthouden dan die van zijn eigen moeder? Daarvoor had de Duchess uiteraard een logische verklaring: “We zijn zelf enorme fans van de boeken en recepten van Mary Berry. Thuis bewaren we haar kookboeken precies op ooghoogte van de toen net rondstappende en in het rond kruipende peuter”, legde Kate uit.

“Doordat kinderen nogal geïntrigeerd zijn door gezichten en het jouwe overal op je kookboeken verspreid staat, wist hij al snel wie Mary Berry was. En dat zei hij dan ook. Mocht hij je tegenkomen, hij zou je zeker herkennen”, voegde ze er lachend aan toe in gesprek met de Britse bakgoeroe in kwestie.

Bakkende prinsen

Bovendien gooide de Hertogin er in de kerstspecial nog nog een ander leuk weetje tegenaan: blijkbaar zou prins William best een goeie kok zijn. “William staat best graag in de keuken. In onze universiteitsdagen verraste hij me zelfs regelmatig met een uitgebreid ontbijt om indruk op me te maken”, vertelde de Hertogin al lachend.

Meer lezen over het Britse Koningshuis:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content