Ze is onze meest succesvolle actrice, maar heeft geen greintje sterallure en een groot hart voor de natuur. Ze schreef mee aan de één-serie Tabula Rasa, waar ze elke zondagavond in schittert. En deze maand is ze onze gastvrouw

Behind the scenes bij Veerle Baetens

“Mijn ouders waren leerkrachten. Mijn vader is een natuurliefhebber, een echte kampvuurman, met de gitaar erbij. Mijn moeder werkte als kleuterjuf, ze ging helemaal voor haar kroost en vandaag steekt ze veel tijd in haar kleinkinderen. Op haar 69ste loopt ze nog altijd de 6 km van ‘Race for the Cure’ voor Think-Pink. Mijn ouders hebben ons de juiste waarden meegegeven: vriendelijkheid, beleefdheid, eerlijkheid, respect voor de natuur.”

Tomboy in hart en nieren

“Ik ben de jongste van drie. Tom (43) is industrieel ingenieur en werkt als aannemer/boomverzorger. Johan (42) is bioloog en werkt in de haven als projectleider voor natuurbehoud. Zelf was ik een tomboy als kind: ik had kort haar, hield van ravotten en in bomen klimmen. Ik heb ook een roekeloos kantje, daarom heb ik nu ook een gebroken enkel door van een boomstronk te springen voor een spotje van Natuurpunt. Alles voor de natuur! (lacht)”

Lees nog meer over Veerle Baetens in het decembernummer van Feeling!

Meer nieuws van onze gastvrouwen: