5 ochtendtips voor wie graag enkele kilo’s afvalt

De ochtendstond heeft goud in de mond, zeker als je graag enkele kilo’s kwijt wilt. Want een goede start van de dag, maakt dat je lichaam klaar is voor een goede dag. En dat kan dankzij deze tips.

1. Sta vroeg op

Ben jij een vroege vogel? Goed zo! Volgens onderzoekers aan de Northwestern University van Chicago, helpen de zonnestralen die je tussen 8 en 12 uur ’s ochtends opvangt, je lichaamsgewicht en je hongergevoel verlagen. Het heeft te maken met onze biologische klok die opstaat het licht van de zon. Vang je te weinig zonlicht op, dan ontregel je je interne klok. Gevolg: een ontregeld metabolisme dat kan leiden tot gewichtstoename. Door de vitamine D, afkomstig van de zon, versnelt je metabolisme en verbrand je meer calorieën.

2. Ga lekker sporten

’s Avonds weinig tijd om te sporten? Dan doe je je work-out toch gewoon voor je naar je werk vertrekt. Trek liever naar buiten en vang wat zonlicht op. Raak je niet goed uit je bed en verspil je liever niet te veel tijd? Deze work-out duurt minder dan een kwartier. Geen excuses meer mogelijk dus!

3. Slaap

Het wordt nog steeds te vaak vergeten: voldoende slaap is écht belangrijk als je wilt afvallen. Door een goede nachtrust heb je onderdag meer energie om dingen te ondernemen. Bovendien zorgt een verstoord slaapritme, voor een verstoord metabolisme. Dat maakt dat je minder calorieën verbrandt. Daarnaast heb je ook nog eens meer honger als je te weinig slaap had, simpelweg omdat je lichaam snakt naar extra energie, en dat hoopt het te halen uit eten. Ga dus vanaf nu op tijd je bed in, zodat je minstens 8 uur slaapt. Dan maar niet opstaan om te sporten? Een slecht idee, want ook die work-out geeft je extra energie.

4. Ontbijt gezond

Een gezond ontbijt is belangrijk voor een goede start van de dag. Zorg voor voldoende fruit en proteïnen zodat je een lang verzadigd gevoel hebt. Tips nodig? Die vind je hier. 

5. Vermijd de auto

Uit onderzoek aan The University College London hebben mensen die de auto vermijden en dus te voet, met de fiets of de bus naar het werk gaan, een lager BMI en vetpercentage dan mensen die de auto nemen. Laat die auto vanaf nu thuis. Bovendien ben je ook nog eens extra lief voor het milieu en je portefeuille. Als dat niet van win-win gesproken is.

Meer tips om af te vallen:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content