5 vaak voorkomende fouten die je metabolisme vertragen

Een goed werkend metabolisme is belangrijk voor je gezondheid. Er zijn voedingsmiddelen die je metabolisme een boost geven. Maar dat is niet het enige nodig voor je spijsverteringsstelsel. Deze vaak voorkomende fouten maak je vanaf nu beter niet meer.

1. Je vergeet je ontbijt

“Je metabolisme is een machine die niet werkt als je hem niet in gang zet”, zegt expert Raj Gupta aan The Thirty. “Je metabolisme start met het eerste dat je die dag consumeert”. Daarom mag je je ontbijt niet vergeten. Kies dus altijd voor een gezonde eerste maaltijd.

2. Je eet de verkeerde voeding

“Kies voor die voedingsmiddelen die traag verteren. Snelle koolhydraten zoals in wit brood zijn geen goed idee. Kies dus liever voor veel vezels, je vindt ze onder andere in donker brood, groenten en fruit.

3. Je eet te weinig

Het mag dan wel je goede voornemen zijn om af te vallen, te weinig eten is nooit een goed idee. Je metabolisme vertraagt en zo val je zelfs minder snel af. Bovendien krijg je snel terug honger waardoor je vlugger naar ongezonde snacks grijpt. Eet voldoende, kies gewoon de gezonde voedingsmiddelen.

4. Je zit de hele dag stil

Je kunt er niet onderuit, om je metabolisme optimaal te laten werken, moet je bewegen. Parkeer je auto wat verder, neem de trap in plaats van de lift... Je kent de trucjes ondertussen. Daarnaast doe je best spierverstevigende oefeningen, want hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je lichaam verbrandt, ook in rust!

5. Je slaapt te weinig

Je metabolisme kan maar op volle toeren werken als je voldoende nachtrust hebt gehad. Daarom is slaap écht belangrijk. Daarnaast zorg je best dat je niet té veel stress hebt, want ook dat kan je metabolisme vertragen.

 

Meer tips voor een gezonde levensstijl:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content