Last van een jeukende muggenbeet? Krabben doe je beter niet! Maar deze tips helpen wel.

 

Lees hier ook hoe je muggen uit je slaapkamer kunt bannen

Voorkomen is beter dan genezen

Muggenbeten zijn hoe dan ook vervelend, voorkomen is dan ook altijd beter dan genezen. Zorg dat muggen zoveel mogelijk buiten blijven. Heb je geen vliegenramen, verlucht je woning dan zonder het licht binnenshuis aan te doen. Zit je graag buiten in de tuin, smeer jezelf dan in met een muggenwerend middel, en blijf liefst uit de buurt van stilstaand water. In bed draag je best een pyjama (ook als het erg warm is). Daarnaast houden muggen niet van sterke geuren als citroen of basilicum. Plaats dus her en der citroen- en basilicumplantjes in huis.

Tips tegen de jeuk

  • Krab niet! Je kunt littekens veroorzaken, maar het krabben zorgt ook dat de jeuk erger wordt. Hoe meer je krabt, hoe meer het gif zich immers kan verspreiden.
  • Maak je beet zo snel mogelijk schoon met water en zeep. Zo verwijder de je speekselresten van de mug en verminder je de kans op jeuk.
  • Gebruik een insectenzalf om de jeuk te verzachten.
  • Geen zalf bij de hand? Gebruik ijsblokjes of een nat washandje om de jeuk te verzachten of probeer eens keukenmiddeltjes als azijn of banaan.
  • Wist je dat Vicks een verzachtende werking heeft? De menthol, kamfer en thymfol in Vicks doet de jeuk en de muggenbeet zelf sneller verdwijnen.
  • Heb je een aloë vera plant in huis? Neem dan wat sap en doe het op de muggenbeet. Het helpt tegen de jeuk.

Meer tips tegen zomerkwaaltjes: