Home Gezond Dit doet elke dag citroenwater drinken met je lichaam

Dit doet elke dag citroenwater drinken met je lichaam

Dit doet elke dag citroenwater drinken met je lichaam

Je hebt het waarschijnlijk al vaak gehoord: begin je dag met een glas warm water met het sap van een halve citroen. Weten jullie waarom? Wij vertellen het je!

Citroen, koning der citrusvruchten

Het is alom geweten dat celebrities hun dag beginnen met een glas lauw water met daarin het sap van een halve citroen. Dit is zeker een aanrader want een eenvoudige citroen heeft een heel wat voordelen:

  • Citroen is rijk aan vitamine C en kalium. Het helpt om je bloeddruk onder controle te houden én om infecties te voorkomen. Last van zware benen? Ook hiervoor is citroen een goed middeltje.
  • Citroen bevat ook pectine (het witte gedeelte van de citroen), wat veel vezels bevat. Deze vezels helpen je die kleine hongertjes vergeten en dragen ook bij tot minder cholesterol in je bloed.
  • Wanneer je het sap van een citroen mixt met warm water, bevordert dit je spijsvertering. Het heeft ook een stimulerend effect op je lever omdat het giftige stoffen uit je lichaam elimineert.
  • Doe een aantal druppels citroensap in je haar nadat je je shampoo hebt uitgespoeld en je zal zien dat je haar een stralende glans zal hebben. Bovendien helpt de sap van een citroen je ook op je teint te verlichten.

Heb je het ook moeilijk om dagelijks voldoende water te drinken? Bekijk dan hier onze beste tips om meer te drinken.

Lees ook: