Spice it up: 7 x de beste seksspeeltjes

Sofie Albrecht

We gaan ons steeds minder schamen over ons seksuele welzijn. En dat is een positieve evolutie. Ook soloseks zit in de lift – én wordt meer en meer openlijk besproken. Wandel dus gerust zelfzeker de eroticashop binnen, op zoek naar je nieuwe “bedpartner”, want je haalt er alleen voordelen uit: fysiek en mentaal. Weet je nog niet welk speeltje voor jou is? Wij maakten een selectie van de meest luxeuze toys die je in no time naar een hoogtepunt bregen, én er nog goed uitzien ook.

Taboo no more

Dat we er collectief heel wat baat bij zouden hebben om ons toch voor eens en voor altijd vanonder het juk van schaamte uit te manoeuvreren, mag duidelijk zijn. Je seksualiteit heel vrij en ongeremd durven beleven, is namelijk niet alleen belangrijk voor je fysieke, maar ook voor je mentale gezondheid. Zo zorgt een orgasme op tijd en stond er bijvoorbeeld voor dat er – bijna letterlijk – heel wat spanning en stress van je afglijdt door de hormonencocktail van dopamine, serotonine en oxytocine die in je hersenen een warm, veilig, geborgen en voldaan gevoel tot stand brengt.

Ook de sector rond intieme wellness groeit gestaag. Onderzoeksbureau Market Research Future berekende dat de internationale sexual wellness-markt (alles van contraceptie, seksspeeltjes, exotische lingerie, supplementen en verzorgingsproducten) tegen 2030 een omzet van 112 miljard dollar zou draaien. Dat heeft alweer te maken met de veranderende perceptie: steeds meer mensen – vooral vrouwen, volgens marktonderzoek – gaan op zoek naar producten en diensten die hun welzijnsgevoel kunnen vergroten, van seksspeeltjes tot ingrepen. Het taboe brokkelt af vanwege verschillende redenen.

Lees ook: Waarom (solo)seks zo goed is voor je gezondheid

Spice it up!

Aan de slag ermee dus! Wil je graag eerst zelf uitzoeken wat goed voelt voor jou – wat erg wordt aangeraden door relatie-experts en seksuologen – kan een seksspeeltje een handige handlanger zijn. En ook tijdens seks met je partner, kunnen enkele tools een meerwaarde zijn. Deze très luxe speeltjes plaveien de weg naar zelfliefde en -acceptatie… en fun!

The Tennis Pro

The Tennis Pro

The Tennis Pro

Vibrator die je G-spot stimuleert.

The Tennis Pro – Smilemakers – G-spot-vibrator, € 49,95 – Hier te koop 

Air Pulse Stimulator Pro 2

Air Pulse Stimulator Pro 2

Air Pulse Stimulator Pro 2

 

Vibrator voor een clitoraal orgasme.

Air Pulse Stimulator Pro 2 – Satisfyer, € 49,99 – Hier te koop

Amor

Amor

Amor

Dildo voor vaginaal en anaal gebruik.

Amor – Fun Factory – € 42 – Hier te koop

Pom

Pom

Pom

Vibrator voor clitoraal orgasme.

Pom – Dame – € 100 – Hier te koop

Love Not War

Love Not War

Love Not War

Vibrator voor vaginaal orgasme.

Love Not War – Karma – € 89 – Hier te koop

Yoni-ei

Yoni-ei

Yoni-ei

Vaginaal ei in rozenkwarts om bekkenbodemspieren te trainen.

Yoni-ei – € 27 – Hier verkrijgbaar

Vibrating Butt Plug

Vibrating Butt Plug

Vibrating Butt Plug

Vibrating Butt Plug van Fifty Shades of Grey, met afstandsbediening voor anaal
gebruik.

Vibrating Butt plug – € 35 – Hier te koop 

Meer over seks & liefde:

Openingsbeeld: For Love & Lemons

Partner Content

Gesponsorde content