Voor iedereen die graag (een paar) kilo’s kwijt wilt, zijn er heel wat diëten. Van minder calorieën eten tot koolhydraten schrappen of van zelfs soepdiëten. Maar welke manieren werken nu echt?

We willen allemaal wel graag een paar kilootjes kwijt. En liefst van al gaat het ook erg snel. En dat kan onze soms zotte dingen doen: van enkel nog soep eten, tot iedere dag naar de fitness gaan of alle koolhydraten schrappen.

Veel van die diëten hebben op korte termijn wel een effect, maar hoe zit het met de effecten op lange termijn? Blijf je die verloren kilo’s kwijt, of komen ze even snel weer terug en krijg je het jojo-effect? In deze video van ASAP Science worden de meest populaire diëten onder de loep genomen.

Lees ook: 5 redenen waarom je altijd een hongergevoel hebt

Wat werkt best?

Wil je enkele kilo’s afvallen en die erna kwijt blijven? Dan zit er niets anders op dan een gezonde levensstijl aan te houden, die voor jou werkt, en vooral: die jij kunt volhouden. Door kleine aanpassingen te doen in je dieet, is de impact minder groot, en hou je het écht vol. Dit duurt misschien langer dan een crashdieet, maar op lange termijn is het de beste optie.

Meer over gezondheid & afvallen: