Feeling selecteert: de beste nieuwe films en series op Streamz

Andreas Ilegems

Zin in een gezellig avondje TV, maar moeite met het kiezen van een film of serie? Cultuurexpert Andreas Ilegems helpt je uit de nood en selecteert voor jou de beste nieuwigheden op Streamz.

Hidden Assets (Serie)

Ierland was niet zuinig met lof over deze serie, waarin de Ierse en Belgische politie gaan samenwerken om een misdaadnetwerk op te rollen dat hen naar Antwerpen leidt, de diamanthoofdstad van de wereld. “Line of Duty meets The Bridge”, klonk het in een recensie. O.a. met acteurs Wouter Hendrickx, Clara Cleymans en Ella Leyers en geregisseerd door de Belgische maker Kadir Balci.

Titane (Film, Streamz+)

De jonge Franse filmmaakster Julia Ducournau (van het kannibalendrama Raw) werd de tweede vrouwelijke regisseur die ooit de Gouden Palm toegekend kreeg, na Jane Campion voor The Piano. Centraal staat een vrouw bij wie na een heftig auto-ongeluk als prepuber een stuk titanium in haar schedel wordt geplaatst. De film, in beeld gebracht door de Gentse cameraman Ruben Impens, pikt haar weer op wanneer ze een twintiger is en als seriemoordenaar door het leven gaat (die seks heeft met auto’s, jawel!). Een hoogst bizarre, grensoverschrijdende, gedurfde film dus. Maar ook verrassend sexy, grappig en teder.

Phoenix Rising (Docuserie)

Op 1 februari 2021 trad actrice Evan Rachel Wood naar buiten met aantijgingen van misbruik door haar ex Marilyn Manson. Daarmee zette ze de deur wijd open voor andere vrouwen om zich uit te spreken tegen de shockrocker. In deze tweedelige documentaire doet Wood de schokkende details van haar ervaringen uit de doeken. Heftige kost, maar bijzonder relevant.

Joe vs Carole (Serie)

Gebaseerd op de Wondery-podcast Joe Exotic, draait deze serie rond Carole Baskin (Kate McKinnon, bekend van Saturday Night Live), een grote kattenliefhebber die ontdekt dat Joe “Exotic” Schreibvogel (John Cameron Mitchell) zijn grote katten fokt uit winstbejag. Ze wil zijn onderneming stopzetten en wakkert zo een snel escalerende rivaliteit aan. Must-see voor de fans van de populaire Netflix-docureeks Tiger King.

The Mauritanian (Film, Streamz+)

Deze politieke thriller zoomt volledig in op de zaak van Mohamedou Ould Salahi, genuanceerd vertolkt door Tahar Rahim, die van terrorisme verdacht werd en zonder eerlijk proces vastgehouden en gefolterd werd in Guantanamo Bay. Jodie Foster en Shailene Woodley zijn de idealistische advocaten die hem willen verdedigen. Benedict Cumberbatch vertolkt de aanklager die een vriend die 9/11 niet overleefde wil wreken. Een onthutsend verhaal dat onder de huid kruipt.

Our Flag Means Death (Serie)

Deze historische comedyserie is losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de aristocraat Stede Bonnet (Rhys Darby), bijgenaamd ‘the gentleman pirate’, die het bevel over zijn schip overlaat aan zijn ondeugende zeeroverscollega Blackbeard (Taika Waititi). Denk The Office en Blackadder, maar dan met piraten.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content