Toto

Dit zijn onze 5 x favoriete lunchadresjes in Oostende

Een dagje shoppen en bezoeken in Oostende? Dat vraagt om een lunchpauze in één van de hipste én lekkerste lunchbars van de stad. Dit zijn onze favorieten.

Alle shop-, logeer- en eetadressen in één handige gids? Download hier onze gratis digitale CityGuide Oostende.

1. Frenchette: c’est chouette!

© Frenchette

Bij gastrobar Frenchette draait het om broederlijk delen. Gerechtjes worden in het midden van de tafel geplaatst waardoor het lekker keuvelen is met je gezelschap. De naam is niet toevallig gekozen: met typische Parijse stoeltjes en vintage objecten met knipoog naar la mer voel je jezelf net in een Franse bistro.

Madridstraat 12. Frenchette.be

2. Oode: koffie en meer

De naam Oode knipoogt naar Oostende: het is dus een ode aan de mooie stad én aan lekkere dingen. Versta daaronder verschillende soorten koffie, biosapjes van JusRé, taartjes van Les Tartes de Françoise en verse quiches met lokale ingrediënten. Van de limonade tot het koekje bij de koffie, niets komt uit een verpakking: alles is zelfgemaakt.

Aartshertoginnestraat 45. Oode.be

3. Lizette & Lucien: enthousiasme troef

© Lizette & Lucien

Nood aan een lunchpauze? Loop binnen in de groene oase van Lizette & Lucien. Hier worden verse soep, lunchgerechten en frisse pintjes met veel enthousiasme geserveerd. Proef van hun huisgemaakte quiche, bestel een belegde boterham of laat je verrassen door de suggesties van de dag. Lekker!

Madridstraat 10. Lizettelucien.be

4. Passe-Vite: lunchen met locals

© Passe-Vite

Bij Passe-Vite ga je voor een smakelijke lunch geserveerd met een glimlach, tussen de Oostendenaars. Specialiteiten van het huis zijn de verse visreepjes met tartaar en een slaatje met witte worst – maar verlang je naar een heerlijke pasta of verse salade, ben je hier eveneens aan het juiste adres. Blijf na je huisbereide lunch nog even plakken en waag je aan een stukje taart met koffie.

Nieuwstraat 10. Passeviteoostende.be

5. La Vie: taste of the world

© La Vie

We’re here to take fusion food to the next level‘: bij La Vie krijg je de wereld op je bord. Joicy Lee, een echte Oostendse met Chinese roots, staat achter de kookpotten van deze levendige ‘eetkeet’ en combineert het traditionele met het vernieuwende. Het resultaat: verrassende combinaties en echte smaakbommetjes. De gerechten van La Vie smaken ’s middags én ’s avonds, en voor een klein mid-day hongertje ben je hier ook aan het juiste adres: proef van de bar bites of smul van een minihamburger, in combinatie met een heerlijke cocktail natuurlijk.

Kadzandstraat 14. Lavie-oostende.be

Meer ontdekken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content