Dit jaar de Bob van dienst of een kleine spruit op komst? Geen zorgen. Deze mocktails zijn écht de moeite waard. Feestelijk én geloof ons: je zult de alcohol zelfs niet missen.

Een glaasje water is prima, maar er zijn tal van alternatieven. Crodino, Nona June Gin of

Frambozen Mojito

Benodigdheden: 

60 ml koude frambozenthee
30 ml frambozensiroop met basilicum
(zie bladzijde 148)
40 ml vers limoensap
5 muntblaadjes
5 basilicumblaadjes
60 ml koud spuitwater of hibiscustonic
(bijvoorbeeld Schweppes)
Fruitpers
Barlepel

Zo maak je de frambozen mojito: 

  • Vul een glas voor drie vierde met ijs.
  • Giet de thee, de siroop en het limoensap erbij.
  • Scheur de munt- en basilicumblaadjes in reepjes, voeg ze toe en vul het glas verder aan met spuitwater of hibiscustonic.
  • Roer goed.

Limoentonic met jeneverbes

Dit heb je nodig:

  • tonic10 cl
  • limoensap2 eetl.
  • citroengras1 stengels
  • jeneverbessen2
  • ijsblokjes

Zo maak je het:

  • Doe het limoensap, de jeneverbessen en het citroengras in een glas.
  • Vul het glas voor 2/3 aan met ijsblokjes en overgiet met de tonic.

Apple C

Dit heb je nodig:

  • 4 cl vers appelsap
  • 1cl citroensap
  • 1cl kaneelsiroop
  • 10 cl Schweppes Ginger Ale

Zo maak je het:

  • Vul het glas met ijsblokjes
  • Voeg 4 cl appeslap, 1 cl citroensap, 1 cl kaneelsiroop en 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale toe.
  • Werk af met een framboos, een schijfje gedroogde sinaasappel en zeste van pompelmoes.

 

Crodino Spritz

Image result for crodino spritz

Dit heb je nodig:

  • 1 flesje Crodino ­
  • 5cl bruiswater ­
  • 100g ijsblokjes ­
  • rietje

VERSIERING VOOR DE GEUR EN SMAAK:

  • 1 schijfje gedroogde limoen ­ 
  • 2 schijfjes gedroogde komkommer

BARMATERIALEN: ­

  • Jigger ­
  • Barlepel

Zo maak je het:  ­

  • Vul het glas met ijs ­
  • Giet de Crodino en het bruiswater over het ijs en roer kort ­
  • Werk af met de garnituren en een rietje

Enkele tips van Bru:

  • Frisdrank vermijd je liever op de feesttafel. Het beïnvloedt je smaakpapillen en remt je eetlust af.
  • …je best twee verschillende waterglazen gebruikt tijdens een diner, één voor niet-bruisend water en het andere voor licht bruisend water?
  • …niet-bruisend water een prima keuze is bij koffie, dessert en bij volle sterke wijnen zoals Chardonnay en Cabernet Sauvignon?
  • …je licht bruisend water zoals BRU® best serveert in een ballonglas? Hierin komen de bubbels perfect tot hun recht, wat zorgt voor een groter gevoel van frisheid.
  • …niet-bruisend water zich in elk soort glas laat serveren. Sterk bruisend water drink je dan weer best uit een glas met een vernauwde bovenrand.

 

Meer tips voor de feestdagen: