© Bar Bristol

Santé: aperitieven in Oostende doe je hier

Iets te vieren of gewoon een gezellig momentje beleven? Dat doen wij het liefst met een fris aperitief en enkele creatieve hapjes. In deze Oostendse apero-bars kom je zeker en vast aan je trekken.

Alle shop-, logeer- en eetadressen in één handige gids? Download hier onze gratis digitale CityGuide Oostende.

1. The Catch: vers gevangen

apero oostende
© The Catch

Zeevruchten en cocktails: de perfecte combi. Dat vond het team achter seafood bar The Catch ook en dus serveren ze sinds 2020 de heerlijkste apero met no-nonsens visgerechtjes. Verlekker je aan hun vistaco’s, fish-and-chips, garnaalkroketten, coquilles, oesters… Vers geleverd door het Vispaleis. Korte keten: check!

Hertstraat 6. Thecatch.be

2. Bar Bristol: eigentijds volkscafé

apero Oostende
© Bar Bristol

Bruce en Charlotte toverden een uitgeblust eetcafé om tot gezellige ontmoetingsplek. Ga erheen voor een gul aanbod pet nat, oranje en natuurwijnen of bestel een lokaal gebrouwen biertje van de wisseltap. Wie honger krijgt, hoeft zich niet te verplaatsen. Bruce serveert subliem comfortfood waarvoor hij samenwerkt met leveranciers uit de regio. Het zonovergoten hoekterras is hier een extra troef.

Leopold I-Plein 10. Barbristol.be

3. Vincl’O: wijnen uit Europa

apero Oostende
© Vincl’O

Bij Vincl’O schenken Vincent en Claudia een zorgvuldig geselecteerd aanbod Europese wijnen. Degusteer per glas (aperoplank optioneel) of neem een flesje mee naar huis. Je kunt er ook een hapje eten, al moet je jezelf dan wél laten verrassen. Al weten wij wel zeker: het valt sowieso in de smaak.

Christinastraat 61. @vinclo.oostende

4. Paroles Paroles: het Zuiden aan de Noordzee

apero Oostende
© Paroles Paroles

Paroles Paroles, vernoemd naar het nummer van Dalida en Alain Delon, is dé plek voor een apero met vrienden of familie. Je geniet er van mediterraanse deelgerechtjes, bereid door chef Terence McGarrity. Op hun terras waan je jezelf bij mooi weer in het zuiden. Juist nog een cocktail bestellen, en niet vergeten te genieten.

Brandariskaai 5. Parolesparoles.be

5. Et Alors: je m’en fous-bar

apero Oostende
© Nick Decombel

Bij de familie van Et Alors voel je je meteen welkom. Ze nodigen je met plezier uit in hun huiselijke ‘living’ voor een snelle hap of uitgebreide apero. Zodra de zon schijnt, is het heerlijk vertoeven in hun stoeltjes op de dijk. Op 1 juli 2023 nam het team ook muziekbar Copador in de Langestraat over. Wanneer Et Alors de deuren sluit, zet je daar het feestje verder.

Vlaanderenstraat 45. @et_alors_oostende

Meer ontdekken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content