Dit zijn onze 6x favoriete restaurants in Disneyland Paris

Disneyland Paris, daar ga je heen voor de magische sfeer en duizelingwekkende rollercoasters, niet? Absoluut. Maar wist je dat wie van lekker eten houdt er ook ruimschoots aan z’n trekken komt? Van gastronomische meergangenmenu’s tot blauwe -jawel: blauwe- wijn, deze restaurants in Disneyland Paris wil je niet missen wanneer je nog eens bij Mickey en zijn vrienden op bezoek gaat.

Laat ons beginnen met een indrukwekkend cijfer: Disneyland Paris telt in totaal meer dan 50 restaurants die gerechten serveren voor alle smaken, van restaurants met tafelbediening tot all-you-can-eat buffetten en alles ertussenin. Dat is natuurlijk wat veel om allemaal in één weekend te doen, dus beperk je gerust tot onze aanraders.

1. Walt’s – an American Restaurant

Halverwege Main Street, de bekende straat die van de inkom van Disneyland tot aan het kasteel van Doornroosje leidt, vind je het meest nostalgische restaurant: In Walt’s – an American Restaurant schuif je aan in één van de zes elegante kamers die elk in een thema van de zes ‘landen’ van Disneyland Paris is ingericht. Ter ere van de dertigste verjaardag van het park hebben de chefs er een gloednieuw, Frans-Amerikaans geïnspireerd menu samengesteld. De boter die je bij het brood geserveerd krijgt, is klassiek Normandische Beurre d’Isigny en dat is geen toeval: Walt Disney heette oorspronkelijk D’Isigny en zijn voorouders kwamen uit de streek waar de gelijknamige beroemde boter gemaakt wordt.

2. Stark Factory

Op stap met een Avenger-fan? Loop dan zeker eens binnen bij Stark Factory op de nieuwe Marvel Avengers Campus, dat ingericht is als de werkplaats van Tony ‘Iron Man’ Stark. Blikvanger is het enorme metalen Iron Man-pak in het midden van de ruimte. Eens je daar voldoende selfies gemaakt hebt, kun je kiezen uit pasta’s, slaatjes en pizza’s: het personeel van het restaurant werd getraind door de Ecole Française de Pizzaiolo en leerden er onder andere pizzadeeg maken dat wel 24 uur mag rijzen voor het gebakken wordt voor een extra luchtig en krokant resultaat.

3. PYM Kitchen

PYM-Kitchen is nog zo’n nieuw restaurant op de Avengers Campus. Je wandelt er binnen in laboratorium waar alle gerechten zogenaamd bewerkt zijn met ‘Pym particles’ (mocht je die niet kennen uit de film ‘Ant-Man’: dat zijn deeltjes die dingen kunnen doen krimpen of vergroten). En dus eet je hier zowel reuzengrote als mini hamburgers, mega-broodcroutons en blauwe chardonnay uit een proefbuis, die ondanks z’n ongewone kleur verrassend lekker is!

4. WEB Food Truck

Het is opvallend op hoeveel plekken in Disneyland Paris ook vegans en vegetariërs aan hun trekken kunnen komen. Persoonlijke favoriet: de Aziatische noedels met tofu van de WEB Food Truck.

5. Auberge de Cendrillon

Het ultieme restaurant voor elk meisje of jongen dat in het diepst van zijn of haar gedachten graag een echte prins(es) wil zijn. In dit romantische restaurant krijg je niet alleen Franse gastronomische klassiekers als coquilles saint jacques voorgeschoteld (of kindvriendelijker alternatieven), er komen ook nog echte Disney-prinsessen op bezoek. Doornroosje, Sneeuwwitje, Belle, ze komen allemaal langs – als je wil kan je zelfs even met ze dansen of samen op de foto.

6. Manhattan-restaurant in Hotel New York – The Art of Marvel

Er zijn zoveel opties om te eten in het park zelf dat je zou vergeten dat er ook in de omringende hotels best goeie restaurants te vinden zijn. (En soms is het zelfs leuker om daar te gaan eten om even uit de drukte te zijn.) In Hotel New York – The Art of Marvel mag je je verwachten aan met wit tafellinnen gedekte tafels, vriendelijke service en hedendaagse Italiaanse gerechten: focaccia, caponata, burrata, minestrone,… In het interieur zijn zowel elementen uit het Marvel-universum als New Yorkse architectuur geïntegreerd, met als blikvanger de gigantische kristallen kroonluchter in het midden van de ruimte.

Lekker tussendoor

Mocht je tussen alle attracties door een hongertje krijgen, zijn de snacks die ter ere van de dertigste verjaardag van het park bedacht werden ook erg leuk. Van reuzenboterkoekjes over Bliksem Mc Queen-croques tot wafeltjes met Mickey-oortjes: perfect voor wie wil scoren op Instagram, maar even goed voor wie het liever gewoon opeet.

Tips

  • Download de Disneyland Paris app en reserveer op voorhand bij je favoriete restaurant (sommige zijn zo populair dat je dat zelfs maanden vooraf moet doen). Je kunt ook in de app je eten bij enkele counterservice restaurants vooraf bestellen en later ophalen.
  • Van 12 november 2022 tot 8 januari 2023 baadt Disneyland Paris in kerstsfeer en is het park nog feeërieker om te bezoeken dan anders.

Meer adressen voor foodies

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content