Het moment waar we allemaal naar uitkeken, is eindelijk daar: de terrassen van de horeca zijn weer open. Tijd om terug wat adresjes uit te testen. Wij zetten de 10 tofste terrassen in Mechelen op een rijtje.

1. Kuub

Hét cultuurcafé van Mechelen. De Kuub heeft een zonnig terras en serveert zowel regionale bieren als zomerse cocktails. In normale omstandigheden staat de plek bekend om zijn technofeestjes, voorlopig is het zonnige terras de ideale plek om een Maneblusser te gaan drinken.

Minderbroedersgang 3A.

2. De Gouden Vis

De Gouden Vis is al jaren een gekend café pal in de uitgaansbuurt van Mechelen. Dankzij de art nouveau inrichting en gezellige sfeer wil je hier de hele avond wel vertoeven. Het terras is een sfeervol koertje dat grenst aan het water.

Nauwstraat 7.

3. Brasserie De Witten Vos

Honger gekregen van al dat aperitieven? De Witten Vos is een bekende hotspot op de Grote Markt. Je kan hier terecht voor klassieke gerechten en heerlijke menu’s. En je wordt er met open armen ontvangen door een jong team!

Grote Markt 30.

4. Barramundo

Cocktails à volonté bij deze hippe bar in hartje Mechelen. Vlak onder de Sint-Romboutstoren kan je bij Barramundo terecht voor een uitgebreid aanbod aan sterke dranken, mixen en cocktails. Het gezellige terras met lichtjes doet ons denken aan zwoele zomeravonden op Ibiza.

Steenweg 2.

5. Brasserie De Margriet

Even op adem komen tijdens het shoppen? Tussen alle winkels op de Bruul zit een pareltje verstopt. Op de historische binnenkoer van De Margriet kan je gezellig aperitieven of je kleine (of grote) honger stillen. En daarna weer verder winkelen!

Bruul 52.

6. Merad

Recent kreeg de Vismarkt er een leuk café-restaurant bij. Merad Restaurant maakte vorig jaar zijn intrede en werd meteen een echte hotspot. Het staat bekend om zijn groot terras met uitzicht op de Vismarkt en uitgebreide kaart. Van pasta to Turkse pizza. Voor elk wat wils.

Vismarkt 11.

7. Bar popular

Aan de andere kant van de Vismarkt vind je de Bar Popular. Dit iconisch café is populair bij jong en oud. In een Mexicaanse setting kan je genieten van een zuiderse cocktail of een fris biertje. Hun specialiteit? Een uitgebreid aanbod rum. 

Vismarkt 1.

8. SAVA

Van Mexicaans naar Spaans. Voor tapas moet je hier zijn: SAVA. Gezellig tafelen doe je op hun terras met uitzicht op de Grote Markt. Ze gebruiken in hun gerechten zo veel mogelijk producten uit eigen streek en gaan waar mogelijk voor fairtrade.

Grote Markt 13.

9. Unwined

Wijnen, wijnen, wijnen. Dat kan bij Unwined. Deze trendy wijnbar heeft een ruim aanbod wijnen, allemaal met een eigen verhaal. Daarnaast kan je in hun winkel ook topwijnen scoren voor thuis.

Steenweg 22

10. Via via

Wie graag de wereld proeft moet zeker eens angsgaan bij reiscafé Via Via. Naast vaste gerechten, zoals hun bekende spaghetti bolognese, staat er elke maand iets anders op het menu. Voor vegetariërs is dit ook een place to be. Leuke bonus: het terras grenst zowel aan het water, als aan de Kruidtuin. Lekker in het groen.

Zandpoortvest 50.

Meer leuke adressen: