Een koffiepauze nodig tijdens het shoppen in Antwerpen? Of gewoon zin in een heerlijk bakje troost met een vegan brownie of een smakelijke bagel daarbij misschien? Bij een van deze koffiebars in Antwerpen zit je zéker goed.

Koffiebars in Antwerpen: de beste koffie drink je hier

1. Caffènation – Roastery en Bar Pakt

Na al jarenlang een vaste koffie-waarde te vormen in de Antwerpse binnenstad, opende Caffènation enige tijd geleden ook een tweede vestiging op de hippe pakt-site bij ‘t Antwerpse Groen Kwartier. Naast kwaliteitsvolle koffie op basis van vers gebrande seizoensbonen, ook een paar zoete taartjes, overheerlijke salades en homemade limonades op de kaart!

Waar? Lamorinierestraat 161, 2018 Antwerpen. 

2. Kornél

Het motto van koffiebar én atelier Kornél: het samenbrengen van mensen bij een inspirerend kopje koffie. Ga een dagje werken in een leuke huiskamersfeer samen met tal van andere thuiswerkers, freelancers, kunstenaars, ontwerpers of gewoon een paar rondhangende buurtbewoners of drop eens langs op een luie zondagvoormiddag voor een heerlijk lange brunch en een krantje.

Waar? Sint Lambertusstraat 1, 2600 Berchem. 

3. Coffeelabs

Een heerlijke koffie of een uitgebreide en bovendien ‘healthy’ brunch? Dat kan beiden bij coffeelabs. Aangezien de eerste vestiging van deze hotspot in een zijstraat van de Meir ligt, is het zowaar dé perfecte uitvalsbasis voor een kleine break tijdens het shoppen. Maar ook de tweede locatie van Coffeelabs – bij Fosbury & Sons op de Mechelsesteenweg – is alleen al voor het hippe interieur zeker een bezoekje waard.

Waar? Lange Klarenstraat 19 en Mechelsesteenweg 271, Antwerpen.  

4. Vitesse

Ook aan de achterkant van de Zoo is sinds kort een leuke en op-en-top hippe koffiespot te vinden. Bij Vitesse drink je koffie in wielersferen: in een erg Scandinavisch interieur – met hier en daar een vintage koersfiets aan de muur – geniet je er van een cortado, een huisgemaakte granola met hoeveyoghurt of een bagel met rode biet en hummus.

Waar? Provinciestraat 82, 2018 Antwerpen. 

5. Buchbar

Voor echte boek-o-fielen die ook van koffie houden in Antwerpen maar één adres: Buchbar. In een klein, maar fijn barretje snuister je eerst tussen het zorgvuldig geselecteerde boekenaanbod alvorens je je aan een tafeltje zet om een paar regeltjes te lezen bij een latté of een stukje homemade applecrumble.

Leuke extra: in de shop / koffiebar worden regelmatig literaire events georganiseerd. Een avondje met Lize Spit, een boekendate met je pen en een paar stilzwijgende collega-aspirant schrijvers of een workshop zintuiglijk schrijven? Bij Buchbar staat het mee op het menu!

Waar? Scheldestraat 79, 2000 Antwerpen. 

6. Crumbles & Beans

Ook bij Crumbles & Beans een erg gemoedelijk en huiselijk sfeertje met een klein artistiek luchtje aan. Naast een verkwikkend kopje koffie kan je er ook terecht voor een uitgebreid ontbijt, een stukje zoetigheid of een heerlijke gezonde salade of een broodje.

Waar? Lange Dijkstraat 16, 2060 Antwerpen. 

7. Kolonel Coffee

Ook op ‘t Antwerpse Zuid natuurlijk heel wat hippe koffiebars te bespeuren. Eentje daarvan is Kolonel Coffee. Leuke extra hier: in de zomer is er in de hele stad geen terras waarop het zonniger vertoeven is dan op dat van deze hotspot. Ook hier aan heerlijke salades, gezonde brunch- en luchgerechten en overheerlijke vieruurtjes uiteraard geen gebrek.

Waar? Montignystraat 51, 2018 Antwerpen. 

8. Mokkakapot

Alweer een erg gemoedelijk en ongedwongen sfeer in deze koffie-hotspot in hartje Borgerhout. Het interieur van Mokkakapot is lichtjes artistiek, vintage eclectisch en erg gezellig. Leuke extra: deze hotspot combineert koffie en healthy lunches & brunches met kunst en tentoonstellingen. Een deel van de ruimte is namelijk ingericht als galerij waar altijd weer wat nieuw werk van lokale of minder lokale kunstenaars te zien is!

Waar? Sergeyselstraat 2 / Moorkensplein, 2140 Borgerhout.  

9. Barchel

Relatieve nieuwkomer binnen het koffielandschap in Antwerpen is Barchel. Ook hier weer een rustgevend, maar hip interieur, kwaliteitsvolle roasted koffie en gezonde lunch- en brunchgerechtjes. Het eten bij Barchel, is echter meer dan just another plate of food: eigenaressen Charlotte en Ellen bereiden alles in hun hotspot met een passie voor mooi eten en een pure en bewuste keuken! Zéker het ontdekken waard!

 

Waar? Van Bréestraat 6 en Jos Smolderenstraat 15 (Nieuw Zuid), Antwerpen. 

10. Tinsel

Het laatste koffie-adresje in onze lijst is Tinsel. Bij deze kleine, maar gezellige bar vind je koffie van bij de plaatselijke branderij Normo. In het gezellige, Scandinavisch meets vintage interieur van de plek zal je je onmiddellijk helemaal thuisvoelen.

Tinsel

Waar? Vlaamse Kaai 40, Antwerpen. 

Lees ook: