Er vaart sinds kort een nieuwe parel op zee en ze is op en top stoer. Met een racetrack en lasershooting bovenop het dek is ze gewaagder dan haar dobberende conculega’s, maar toch even luxueus en elegant. Deze zomer cruiset ze door Alaska, en dat wil je écht niet missen. Maak kennis met: de Norwegian Bliss.

Jouw zomer in Alaska

Wil je eens wat anders deze zomer? Ga een keertje mee op cruise, want nee daarvoor hoef je niet te wachten tot je pensioen. Ik ging mee aan boord voor de inhuldiging van de Norwegian Bliss en ontdekte dat cruisen iets voor alle leeftijden is. Als je weet dat er in 2017 zo’n 25,8 miljoen passagiers voor een cruisevakantie kozen, wil je dit toch ook even afvinken van je bucketlist?

De Mandara spa biedt een prachtig uitzicht over de fenomenale natuur van Alaska.

Mijn trip met die enorme kanjer – 333 meter lang en 41 meter breed – ging van Bremerhaven naar Southampton. Van daaruit zette de boot (foei, mag je absoluut niet zeggen tegen een schip als dit) verder koers richting New York, Los Angeles en Seattle om daarna de zomer door te brengen in Alaska. Zo’n 18 maanden duurde het om haar te bouwen en nu kan zij zo’n 4004 passagiers en ruim 1700 crewleden hosten.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer reisbestemmingen