Ben jij een echt globetrotter? Dan moet je even oppassen. Een vliegtripje is immers één van de slechtste dingen die je jouw lichaam kan aandoen, en dan vooral je huid. Hoeveel water moet je nu precies drinken om desastreuze gevolgen te voorkomen?

Anti-dehydratatie

Om het dehydraterend effect van de droge lucht op een vliegtuig tegen te gaan, is het belangrijk dat je meer drinkt dan gewoonlijk. Volgens Aerospace Medical Association moet je 22,6 cl water per uur drinken, wat neerkomt op een glaasje vol. Dat lees je op de site CondeNast Traveler. Vooral bij langeafstandsvluchten is het belangrijk om elk uur een volledig glas leeg te kieperen.

Vermijd wijn!

Als je dus naar Tokyo vliegt, komt dat neer op zo’n 2 liter water, aangezien je gemiddeld 11 uur 30 minuten onderweg bent naar Japan. De website raadt bovendien aan regelmatig recht te staan en kleine oefeningetjes te doen in het gangpad om je spieren wakker te schudden. Nog een tip? Drink géén alcohol tijdens de vlucht, en als je op het vliegtuig wil toegelaten worden ervoor best ook niet. Het dehydrateert je huid nòg harder. Als de drang naar alcohol toch té groot wordt, drink je best nadien twee glazen water om 1 glas wijn te compenseren. Neem omwille van deze reden wel best je eigen flesjes mee (uit de taxfree shop ;-)).

Meer vliegweetjes