De beste service? Die krijg je op deze plek in het vliegtuig

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Vliegtuigreisje geboekt en hou je wel van een portie verwennerij? Goed nieuws, want die krijg je niet enkel als je in first class of de business seats vertoeft. Ook als je een economy-zetel hebt betaald, kan je een betere service krijgen dan de rest van het vliegtuig. Maar dan moet je wel op deze specifieke plek plaatsnemen.

Bijbetalen?

Vaak heb je jouw plaats op het vliegtuig niet te kiezen, of je moest er een hele som voor willen bijbetalen. In sommige gevallen doe je dat ook best, bijvoorbeeld als je vliegangst hebt (er is immers een plekje aan boord waar jij er minder last van zou hebben). Ook als je een betere service wil dan de rest van de economy passagiers, kan je jouw zetel best op voorhand bepalen.

Stewardess Annie Kingston tipte daarover het volgende aan de lezers van Oyster: “De meeste passagiers hebben een voorkeur voor de voorste zitjes op het vliegtuig, omdat ze daar het toestel als eerste kunnen verlaten. Bovendien heb je er meer kans dat je favoriete maaltijd nog aan boord is.”

Vodka, kussens, oortjes of tandenborstels

Toch is dat niet de beste plek om goed bediend te worden. “In tegenstelling tot wat de meeste passagiers denken, is het net achteraan dat je de beste service mag verwachten. De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel: we gaan liever niet in op moeilijke wensen van passagiers vooraan. Als we dat wel doen, zal dit zich snel verspreiden doorheen het vliegtuig zodat iedereen uiteindelijk datgene wil wat die ene passagier vroeg,” zegt Kingston. “Dat kan voor problemen zorgen omdat een vliegtuig niet altijd genoeg vodka, kussens, oortjes of tandenborstels aan boord heeft voor iedereen. Bovendien is er op korte vluchten weinig tijd om van het service-schema af te wijken. Voor passagiers die helemaal achteraan zitten, is het dus gemakkelijker een extra flesje wijn te voorzien als zij dat vragen.” Good to know ;-)!

Meer vliegtuig-weetjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content