Wij dromen stiekem van een Indian Summer, inclusief tuinfeest met vrienden en familie. Vieren doen we in stijl met een prachtige tafel: het wordt sowieso een feest.

 

Nonchalante perfectie

Kleur integreren in een tuinfeest zonder dat het op een kinderfeestje begint te lijken: het is niet zo evident. Dit is het tuinfeest dat er tegelijk heel eenvoudig uitziet, maar dat wel elke designliefhebber doet watertanden. Nonchalante perfectie, zeg maar. Het is een stijl die je zowel kunt creëren op een perfect getrimd gazon als te midden van een wildernis.

Het idee is om je tuin of terras net zo aan te kleden als een modernistische villa

Het originele decor is hier ondergeschikt aan wat je ermee doet. Kijk gerust eens in huis welke decoratiestukken en objecten een avond naar buiten kunnen worden gebracht. Het idee is om de tuin of het terras net zo aan te kleden als je dat zou doen in een prachtige modernistische villa.

Enkele tips

  • Bepaal vooraf een strikt kleurenpalet. Voor een tuinfeest zijn blauw en groen perfecte accentkleuren. Hou vast aan dat kleurenpalet en vul eventueel aan met natuurlijke tinten als gebroken wit of zachtroze.
  • Nog een belangrijke tip wat betreft het kleurgebruik: elk object dat op of rond de tafel komt, heeft bij voorkeur één kleur. Geen prints dus, geen motiefjes of bijzondere kleurovergangen, maar robuuste accessoires in één kleur.
  • Afgeronde vormen zijn op dit moment bijzonder in trek in de interieurwereld. Laat zien dat je helemaal mee bent en integreer wat ronde of ovale vormen in de decoratie.

Dit is het tuinfeest dat elke designliefhebber doet watertanden

  • Vraag je bij elke stap af: ‘Is dit niet te veel?’. Vermijd goudkleurige accessoires en alles wat naar bohemien neigt.
  • Hou de tafel zo strak mogelijk. Kies voor een mooie kandelaar of een bijzondere vaas en laat het daarbij. Eén focuspunt volstaat.
  • Dit feest smeekt om muziek: kies voor iets hips en hedendaags zoals The Weeknd bijvoorbeeld, de nieuwe plaat van Hooverphonic of Dua Lipa.
  • Dit pure design-tuinfeest is niet iets wat gasten elke dag ervaren, zorg ervoor dat dat ook terugkomt in het menu. Verras gasten met een onverwacht ingrediënt, een weinig alledaags bord of een zeldzame wijnsoort.

Deco: van bont tot bol

Kandelaar in terracotta

€ 46, Fritz Hansen

Picnik picknicktafel

Vanaf € 3.675, Extremis

Bestek in roestvrij staal

€ 507 voor giftbox van 16 stuks, Muller Van Severen voor Valerie Objects

Ronde lage tafel

Prijs op aanvraag, Luca Nichetto voor Gandia Blasco

Bubble theemok in keramiek

€ 22,95, HK Living

Lilly buitensofa in roze

Prijs op aanvraag, Diabla

Rocket bijzettafel

€ 1.150, Roche Bobois

Conix Ellipse eettafel in massief beton of met keramisch blad

Vanaf € 7.949, Royal Botania

Ming stoel in aluminium

Vanaf € 250, Neri&Hu voor Stellar Works

 Senja lounger

Vanaf € 2.910, Studio Segers voor Tribù

Sunray Meg bijzettafeltje

Vanaf € 1.850, Rodolfo Dordoni voor Minotti

Saro paraplubak in glas

€ 498,60, Hanne Willmann voor Schönbuch

Lees ook:

Tekst en shopping: An Bogaerts, styling: Ann van der Auwera, foto’s: Wout Hendrickx