Eén van onze lievelingsaccessoires? Kussens! Ze maken het huis gezellig, de bank extra comfortabel en ze zijn ideaal om wat meer kleur en textuur toe te voegen aan de ruimte. Wat kussens betreft, vinden wij dus dat er altijd wel eentje bij kan. Van geometrische patronen tot felle kleuren, dit zijn onze favoriete kussentrends van het moment.

Trend 1: Keep it simple

Keep it simple. Wie niet van eye-catchers in de zetel houdt, kiest best voor subtiele tinten. Pastel- of hoofdkleuren zijn hier op zijn plaats. Je zwarte of witte zetel krijgt zo zonder moeite wat meer pit.

Trend 2: Patroon zonder schroom

Accessoires met patronen in je woonkamer geeft het interieur een boost. Ga voor speels en fleurig met figuurtjes of voor modern met lijnen. Vrij in te vullen!

Trend 3. Wild en weelderig

Bestaat je interieur voornamelijk uit neutrale kleuren? Maak het wat meer levendig met enkele ‘wilde’ kussens. Een drukke tekening of patroon kan een echte eye-catcher zijn. Ga zo wild en weelderig als je zelf wilt. Wat denk je bijvoorbeeld van bovenstaand junglepatroon?

Trend 4. Think big (of in vormpjes)

Grote zetel of zithoek? Dat vraagt om de juiste opvulling. Gebruik één of twee grote kussens als statement piece en vul aan met kleinere kussens. Ook leuk: haal het kind in jezelf naar boven, en ga voor kussens in verschillende vormen: hartjes, rondjes, vierkantjes… Het kan allemaal!

Trend 5. Mix & Match

Wie niet kan kiezen: probeer gewoon maar iets! Een ‘niet samenhangend geheel’ is juist hip en trendy. Mix en match patronen, kleuren en vormen. Ze komen vanzelf wel tot hun recht.

Nog meer mooie kussens!

L’Exotique, c’est chique

Kraanvogel & Rijzende Zon, Marylene Madou, € 95.

Speels en sober tegelijk

Kussensloop, Arket, € 35.

Fris en fruitig

Autumn Fruit-collectie, Annabel James, vanaf € 44 per kussen.

Bubbly

Pogo Mint, Fest, € 59.

Superzacht

Dot, Hay, vanaf € 85.

Met speelse print

Doris, HKLiving, €47,95.

Missoni-style

Nesterov, Marie Marie, €185.

Nog meer wooninspiratie vind je hier: