© Liesje Reyskens

Partytips van pro’s: “Zorg ervoor dat je tafel leeft”

Daar is de lente, daar zijn communie-, lente- en trouwfeesten. Wie meer wil dan een ballonnenslinger en wat kaasblokjes: hierheen! Margot Laporte van Tabloo Margot geeft tips.

“Ik heb ooit een trouwfeest geweigerd omdat het koppel alleen wou werken met de lelijke overtrokken stoelen met een strik op de rug die bij de huur van de zaal kwamen. Dat ging gewoon echt niet bij mijn concept. Vroeger paste ik me nog aan als de klant een deel voor eigen rekening wou nemen, vandaag overzie ik alles van A tot Z. Enerzijds houdt dat in dat mijn feesten een bepaald budget met zich meebrengen omdat je voor kwaliteit, originaliteit, bloemen en cateraars al snel aan hoge bedragen zit, anderzijds wil dat zeggen dat ik echt alles regel: de fotograaf, de uitnodigingen, de locatie, het eten… Klanten hoeven zich er geen zorgen om te maken en ik ben zeker dat ik niet plots geconfronteerd word met in stretchstof overtrokken statafels aan de entree. Daar kan ik echt niet mee geassocieerd worden.” (lacht)

“Als kinderen mochten mijn zus en ik telkens de hele klas uitnodigen voor onze verjaardagsfeestjes. Op mijn tiende stond alles in het teken van griezelen: verstopt op toilet met een kom koude spaghetti vertelde mama griezelverhalen, papa maakte een schilderij van al onze ideeën. Toen mijn zus tien jaar geleden trouwde, was mijn papa de weddingplanner en organiseerde ik high tea met scones en tramezzini voor de driehonderd genodigden. Ik kookte, organiseerde en decoreerde graag, en ging zo gradueel van start met Tabloo Margot. Eerst werkte ik tijdens de week nog als kinesist in de praktijk van mijn ouders terwijl ik ’s weekends feesten organiseerde, sinds 2016 is het fulltime”

Tegenwoordig wil ­iedereen een origineel feest dat ze nog ­nergens anders hebben gezien

“Vandaag ligt de lat door social media veel hoger voor feesten. Ten tijde van mijn eigen communie, organiseerden je ouders de boel gewoon zelf, nu krijg ik ook voor kleine feesten aanvragen, of ik word op Instagram ge­tagd door mensen die ‘inspired by Tabloo Margot’ bij hun foto’s plaatsen.”

“Bij een feest is het belangrijk dat het geheel – van de uitnodiging tot het eten – klopt, anders is het maar een samenraapsel. Bijvoorbeeld: toen ik voor mijn 25ste verjaardag het complexe idee kreeg om een echte pizzaoven van zeshonderd kilo te kopen, organiseerde ik een feest in Italiaans thema met een groot buffet en door mijn zus gemaakte, gepersonaliseerde pizzadozen.”

“Tegenwoordig wil iedereen een origineel feest dat ze bij iemand anders nog niet zagen, daarvoor kloppen ze bij ons aan. Ze verwachten vandaag niet alleen lekker eten, maar ook een beleving die ze nog nooit meemaakten. Het diner is een jaarlijks Tabloo Margo-concept en het enige waarop iedereen kan inschrijven. Een van de vorige edities organiseerde ik in een Nederlandse oesterkwekerij met live muziek op een mooie locatie. De aanwezigen kregen aan waadpak aangemeten en zodra het tij zakte, kwamen uit het water tafels voorschijn waar ze oesters mochten proeven alvorens het gastronomisch diner bij zonsondergang startte.”

Tabloomargot.be, @tabloomargot

Margot tipt

• “Decoreer op verschillende niveaus: door niet alle bloemen op dezelfde hoogte te zetten en door tafel- en dinerkaarsen af te wisselen zorg je dat de tafel leeft.”
• “Mooi servies doet alles. Mixen en matchen kan ook een goed idee zijn, maar de mix die de meeste mensen in huis hebben, laat eerlijk gezegd vaak te wensen over. Vandaar mijn tip: contacteer een verhuurbedrijf. Dat garandeert niet alleen mooi servies en voldoende glazen, maar neemt ook van het afwassen van je over.”
• “Ik vind ballonnen niet meer van deze tijd. Wie er toch per se wil, kiest dan best ofwel voor overvloed – een plafond vol ballonnen vinden kinderen fantastisch – of een gigantisch exemplaar dat gelijk een mooie eyecatcher is.”

Meer deco

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content