Alles voor elkaar: Nina & Eva Mouton over hun band, kersttradities en plannen voor 2022

Ze zijn beste vrienden, kankerbuddy’s, familie, verliefd of getrouwd. Maar bovenal: ze zijn alles voor elkaar. Deze maand vind je in het feestnummer van Feeling heel wat fotogenieke BV-duo’s, zoals de zusjes Nina en Eva Mouton.

Nina: “Voor corona hoorden we elkaar dagelijks, maar duurde het soms weken voor we elkaar zagen. Tijdens corona waren we wandelbuddy’s en is dat contact veel intenser geworden.”

Eva: “Met onze Patagonia-jassen, nieuwe wandelschoenen en boterhammen met omelet trokken we het bos in. We hielden dan een picknick op een bankje alsof we op schoolreis waren.”

Nina: “We hebben altijd een goede band gehad, maar door samen te werken hebben we elkaar op een andere manier leren kennen (Eva illustreerde het boek ‘Mild ouderschap’, door psychologe Nina geschreven, red.).”

Eva: “Nina is een doener. Ze heeft een idee en zet dat om in daden. Als ik een idee heb, blijft dat ergens vaag zweven. Ik heb iemand nodig die dat in een trechter giet en richting geeft. Nina is minder afwachtend dan ik. Ze staat er. Toen ik net in de make-up zat, hoorde ik haar bulderlach vanuit de andere kamer en dat stelt me gerust.”

Nina: “Dat vind ik net van u! Jij bent zo goed in smalltalk en dat geeft mij vertrouwen om mee te doen.”

Eva: “Vroeger hadden we een typische rolverdeling: Nina was de grote, zorgende zus en ik het typische kleine zusje. We hebben veel open gesprekken gehad om uit die dynamiek te breken. Dat heeft ons allebei bevrijd en onze relatie versterkt. Nu maak ik toch een van de vier wandelingen de boterhammen met omelet.” (lacht)

Nina: “Vaker! Zeker de helft van de keren.” (lacht)

Eva: “Het afgelopen jaar heb ik wel wat moeilijke periodes gekend. Nina heeft me op een droevig moment haar gilet uitgeleend, haar grote beige vest van Essentiel die ik altijd uit haar kast wou stelen. Zo eentje die je op een druilerige dag over je schouders slaat. Het was een symbolische warme knuffel die ik toen erg kon gebruiken en voor mij het mooiste moment tussen ons dit jaar.”

Nina: “Dat is nochtans begonnen met jouw gilet.”

Eva: “Dat was ik al vergeten.”

Nina: “Ik wou altijd Eva’s Bernadette-vest dragen. Ze heeft me hem toen gegeven met kerst. Ik ben beginnen te wenen over dat oude gilet. Het symboliseerde zoveel voor mij.”

Eva: “Fopcadeaus zijn een ding in onze familie; in plaats van iets te kopen, geven we iets wat ons doet denken aan elkaar. Ik hou van die kersttradities, met veel te veel ovenhapjes en kroketten.”

Nina: “Ons moeder heeft één keer pastinaakpuree gemaakt in plaats van kroketten, herinner ik me.”

Eva: “Pastinaakpuree; wie bedenkt zoiets!? Ik dacht dat het een grap was.”

Nina: “Dat was een verloren kerst voor Eva.” (lacht)

Eva: “Ondanks het hobbelige afgelopen jaar, heb ik enorm veel zin in 2022. 22 is mijn lievelingsgetal, dus ik voorspel een gigantisch goed jaar voor mezelf. Ik kijk al tien jaar uit naar dit jaar. Ik verwacht niets groots, ik wil gewoon elke dag blij opstaan. Ik wil af van het gevoel dat je pas leeft als je stress hebt. Ik wil niks meer najagen en het leven meer zien als een flow in plaats van een tijdlijn waarop ik dingen moet afwerken. Alles komt wel, en als het niet komt, is dat ook zo.”

Nina: “Ik volg die gedachte. Ik heb rust in mijn hoofd gevonden. 2022 is uitgestippeld. Ik ga niet veel doen, maar wat ik doe, zal er boenk op zijn.”

Nina: Legergroen pakje (Xandres Gold, blouse € 129, rok € 119). Eva: Gestreept pak (Zara, blazer € 199, broek € 79). Blouse (Marina Rinaldi, € 425). Groene nepbontjas (Essentiel Antwerp, € 375). Zwarte baret (H&M, € 9,99).

Vind het eindejaarsnummer van Feeling (+ de Feeling Home-special) nu in de winkel!

Lees ook:

Foto’s: Zeb Daemen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content