Naar goede gewoonte vieren we op 20 maart de internationale dag van het geluk. Hoewel wij ook erg gelukkig worden van een nieuwe handtas van Chanel zit geluk vaak in een klein hoekje. Speciaal voor deze dag delen wij 15 heel kleine dingen waar je héél gelukkig van wordt.

1. Samen vroeg opstaan en uitgebreid ontbijten

Opstaan kan pijn doen, maar gezellig met z’n tweeën opstaan, pannenkoekjes voor elkaar bakken en uitgebreid koffie drinken. Za-lig. Je bent overtuigd dat er geen chocholade meer is, maar wanneer je de kast opentrekt, vind je onverwacht toch nog een stukje. Deze dag kan niet meer stuk.

2. Je favoriete nummer op de radio

Je ontbijt is op, je zit in de auto onderweg naar je werk, het is file. Je wilt net beginnen te grommelen tot opeens je favoriete nummer uit de radio weerklinkt. En meezingen maar!

3. De lentezon op je snoet

Terwijl je meezingt met je favoriete nummer, moet je snel je zonnebril opzetten, want die zon schijnt toch wel in je ogen. Yes, de zomer komt er bijna aan!

4. Een compliment van je collega

Je komt aan op het werk, erg goedgezind door de start van de dag. Daarna vertelt je collega hoe goed je eruitziet of hoe straf je werk was dat je gisteren hebt verricht. Voldoending: check! Wist je trouwens dat complimenten van collega’s je nog veel gelukkiger maken dan je zou denken. Wil jij de sfeer verbeteren, probeer dan samen met je collega’s Team geluk, hét spel om de positieve van jezelf en de groep te versterken.

5. De perfecte jeans

Na het werk stop je nog snel even in de stad. En net wanneer je het niet verwacht, zie je de perfecte jeans in de etalage hangen. Je past hem en het lijkt alsof jullie voor elkaar gemaakt zijn. Om dan nog maar te zwijgen over het moment dat je hem voor de eerste keer aantrekt.

6. De geur van bloemen en je lievelingsgerecht

Je komt thuis en het huis ruikt heerlijk. Je partner heeft bloemen meegebracht en was vroeg thuis, hij heeft je lievelingseten bereid. Zalig!

7. Dansen in de woonkamer

Samen tv kijken is zo saai. Zet een leuk nummer op en leef je samen lekker uit, de woonkamer is jullie dansvloer.

8. Of net in de zetel ploffen

Je schoenen uittrekken na een vermoeiende werkdag, een thee zetten en gezellig in de zetel ploffen en je favoriete serie bingewatchen.

9. Eindelijk die droomreis boeken

Ja hoor, iets om naar uit te kijken. De tickets zijn gekocht, je moet dan nog wel heel even wachten, maar dan kunnen jullie even genieten van een welverdiende reis. Za-lig! (Bekijk hier dé bestemmingen van 2018 als je nog inspiratie zoekt.)

10. Pretoogjes van je partner

Het eten is bijna klaar wanneer je parnter binnenkomt. Die schattige pretoogjes die hij ziet als hij het eten ruikt. Dat hij achteraf zegt hoe lekker het wel niet was, is de kers op de taart. Terug helemaal verliefd. (Lees hier 11 dingen die gelukkige koppels elke dag doen.)

11. 20 euro vinden

Het is hoog tijd om je handtas nog eens op te ruimen. Wanneer je eentje uit de kast neemt die je al even niet meer hebt gebruikt, blijkt er in een zijvakje nog een briefje van 20 euro te zitten. Oh wat een rijkdom! (Lees hier nog eens 7 geheimen die je rijke buurvrouw niet verklapt)

12. Een gezellige avond met vriendinnen

Je hebt afgesproken met je beste vriendinnen en je hebt de hele avond de slappe lach, geniet van een heerlijk glas wijn en roddelt er op los. Of nog beter, samen een citytripje doen. Ontdek hier waarom je nú op vriendinnenweekend naar Madrid wilt vertrekken.

13. Wanneer je kat onverwacht komt fletsen

Die allerschattigste kat van je kan soms best afstandelijk zijn. Maar des te leuker wanneer je thuiskomt en hij gezellig komt fletsen en kopjes geven. Dat zalige gespin maakt je helemaal zen. (Overdrijf niet, lees hier nog eens waarom té veel liefde niet goed is voor je kat.)

14. Wanneer je partner op zondag pistolets gaat halen…

En er onverwacht een overheerlijke chocoladekoek in de zak zit. Genieten! En vooral bij het eerste kopje koffie van de dag. Nu ben je helemaal klaar om er een zalige dag van te maken.

15. Je nagellak niet verpesten

Je kent het ongetwijfeld ook, je hebt met de grootste precisie je nagels gelakt en zit geduldig te wachten. Wanneer je denkt dat ze droog zijn, doe je iets, en je kunt opnieuw beginnen. Hoe gelukzalig is het gevoel wanneer je dit NIET aan de hand hebt.

16. In bed kruipen in fris gewassen lakens

Niets overtreft het gevoel van vers gewassen lakens.

Meer over geluk & welzijn: