Je maakt er de grootste lol mee, je kunt er je hart bij luchten en ze zijn er altijd voor je… Geef toe, een leven zonder je vriendinnen is ondenkbaar. Zoals bij zoveel dingen geldt, kwaliteit is belangrijker dan kwaliteit. En voglens professor Rawlins is vooral ook het type vriendin belangrijk, volgens hem heb je er drie nodig.

Vriendschappen veranderen, maar ook al word je ouder, je verwachtingen van vriendschappen blijven dezelfde”, zegt William Rawlins, professor aan Ohio University en auteur van ‘The Compass of Friendship. “Deze drie types vriendinnen heeft iedereen nodig.”

1. Een vriendin om mee te praten

Of je je nu zorgen maakt om je partner die de laatste tijd veel overwerkt, of je twijfelt aan je job, praten met een goede vriendin kan helpen. “Begrip en acceptatie zijn twee van de basisstenen van vriendschap. Daarom kun je ook open zijn en je kwetsbaar opstellen. Je vriendin veroordeelt niet en biedt een luisterend oor. Maar tegelijkertijd wilt een goede vriendin dat je de beste versie van jezelf bent. Dus wanneer je een mening vraagt, zal zij objectief haar eerlijke mening geven, ook al is dat niet altijd wat je wilt horen. Deze vriendin is dus niet jaloers en gunt je je succes.”

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer artikels over vriendschappen:

SOURCE: TIME Magazine