4 vragen die je zeker moet stellen op een eerste date

Geen idee wat te bespreken tijdens een eerste date? Onderwerpen als politiek, lonen of godsdienst, houd je misschien beter nog even achterwege. deze vier vragen stel je wél.

 

Volgens psycholoog Diana Kirschner en oprichter van LoveIn90Days.com, heb je slechts enkele vragen nodig om te weten of iemand een goede match is. Bovendien zijn deze vraag vaak interessanter dan de ‘standaardvragen’.

1. Ben je avontuurlijk?

“Ten eerste is deze vraag leuk om vakantieherinneringen of spannende activiteiten aan te halen. Daarnaast onthult zo’n vraag of hij goed bij je past. Zijn jullie allebei spontaan en impulsief of eerder echte planners? Natuurlijk kan het tussen een planner en impulsieveling ook iets worden, maar het is alleszins moeilijker.”

2. Waar ben je het meest dankbaar voor?

“Dankzij deze open vraag, krijg je heel wat interessante informatie. Bovendien zegt het veel over de waarden waar hij belang aan hecht. Terwijl een man reageert dat hij dankbaar is voor zijn fantastische vriendengroep antwoordt de ander misschien dat hij dankbaar is voor een promotie op het werk of een fantastische reis... Het zegt veel over de man.”

3. Wat was het beste en slechtste moment uit je jeugd?

“De manier waarop een man is opgegroeid en opgevoed, zegt veel over hoe een man in relaties is. Een moeilijke jeugd of heel andere opvoedingswaarden kunnen moeilijk zijn binnen jullie relatie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je iemand onmiddellijk moet afschrijven.”

4. Hoe zou je droomleven eruitzien als alles mogelijk was?

“Een leuke vraag om te ontdekken wat hij écht belangrijk vindt in het leven. Carrière, familie of vrienden... Vaak de manier om te ontdekken of iemand een eeuwige vrijgezel is of op zoek is naar huisje, boompje, beestje.”

 

Meer over daten & relaties:

(Bron: Women’s Health)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content