“De babyboomers hebben over het algemeen goed gespaard. Ze zijn vaak bezig met hun gezondheid en hebben doorheen de jaren weten relativeren. Ze richten hun aandacht op wat ze écht willen in het leven. Dit zijn allemaal aspecten die bijdragen tot meer tevredenheid en dus geluk.”

Geld, gezondheid & relativeren

Het Belgisch geluk kent wel duidelijke generatieverschillen. Zo blijken 60- en 70-plussers gemiddeld het gelukkigst te zijn. De babyboomers, de generatie die na de Tweede Wereldoorlog ter wereld kwam, geven hun leven een score van 7,2 op 10. Generatie X (Belgen tussen 35 en 49 jaar) daarentegen noteert een magere 6,2 op 10 en is van alle leeftijdsgroepen het minst gelukkig. Waarom zijn senioren gelukkiger dan dertig- en veertigplussers? Volgens Life Planner Cynthia Ghysels staat de oudere generatie standvastiger in het leven. “De babyboomers hebben over het algemeen goed gespaard. Ze zijn vaak bezig met hun gezondheid en hebben doorheen de jaren weten relativeren”, legt Cynthia Ghysels uit. “Senioren zijn milder en richten hun aandacht op wat ze écht willen in het leven. Dit zijn allemaal aspecten die bijdragen tot meer tevredenheid en dus geluk.”

Wie voor zichzelf beslissingen kan nemen en belangrijke keuzes kan maken, voelt zich gelukkiger. Ook wie een boeiend sociaal leven heeft en zich bekwaam voelt in het leven of op het werk is meer tevreden.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina