Hoewel het er niet mag toedoen: een grotere man naast je ziet er gewoon nét ietsje beter uit. Ook als het jou niet om uiterlijk draait – terecht – kan je tòch nog steeds beter voor een lange lover kiezen. Blijkbaar niet alleen goed voor jouw instafeed, maar ook voor je geluk.

Studie uit Seoul

Kitae Sohn van de Konkuk University in Seoul deed onderzoek naar het verband tussen de lengte van een man en het geluk van een vrouw. “Het is bewezen dat vrouwen vaak op langere mannen vallen door instinct en evolutie, maar nog nooit eerder is er onderzoek gedaan naar het feit dat een lange partner een vrouw gelukkiger maakt.”

Sohn vond na een studie die werd uitgevoerd bij 7.850 vrouwen voor het eerst een duidelijk verband. Hoe groter het verschil in lengte, hoe gelukkiger de vrouw. Deze bevinding kan volgens de wetenschapper verklaard worden doordat grote mannen door vrouwen worden gezien als sterker, zelfzekerder en dus aantrekkelijker. Het heeft veel met instinct en evolutie te maken, want in de oertijd zorgden ze voor een grotere overlevingskans omdat zij de beste jagers waren. Verder zouden vrouwen bij lange mannen een groter gevoel van geborgenheid ervaren.

Verband verdwijnt na 18 jaar

Helaas pindakaas is het effect niet van eeuwige duur. Na 18 jaar verdwijnt immers de positieve invloed van de mannelijke lengte op de vrouwelijke tevredenheid. Zo blijkt maar weer dat Clouseau gelijk had: ‘t zit vanbinnen…

 

Ook zo vind je geluk

Openingsbeeld: WE Fashion