Een goed huwelijk hebben, is niet alleen erg leuk. Het is ook gezond. Onderzoekers aan de universiteit van Harvard ontdekten dat mensen die een goed huwelijk hebben en elkaar steunen, hebben minder kans op obesitas.

Er werden al heel wat onderzoeken gevoerd naar de gezondheidsvoordelen van een gelukkig huwelijk. Zo zou het je langer doen leven en hartaanvallen doen voorkomen. En hoewel sommige studies aantoonden dat getrouwde koppels bijkomen, is er nu goed nieuws voor de lovebirds. Want hoe ‘beter’ en meer betrokken je partner is, hoe minder kans je hebt om gewicht bij te komen wanneer je ouder wordt. Tijd om in het huwelijksbootje te stappen? 😉

De studie werd gepubliceerd in Health Psychology. “Hij toont aan dat liefde en steun van je partner, zorgen voor een gezonder gewicht“, zegt Yin Chen die meewerkte aan het onderzoek.” Voor het onderzoek werden 2.650 gehuwde deelnemers gezocht. Ze moesten vragenlijst invullen over hun partner en hoe steunend die was. Aan de hand daarvan werd een ‘huwelijksscore’ en een ‘steunscore’ gegeven. Daarna werd hun gewicht voor 9 jaar geregistreerd. Mensen die een hogere huwelijks- en steunscore hadden, kwamen minder bij. Bovendien hadden ze beduidend minder risico op obesitas. Bedank die lieve schat van je dus maar.

Meer over psycho & relatie:

SOURCE: Time