Jani verklapt zijn gouden datingtips

Vanavond zie je op VIER de eerste aflevering van ‘Matchmakers‘ waarin Jani Kazaltzis opnieuw vrijgezellen laat daten. Klein detail: de daters in kwestie weten niet dat ze daten. Wij bekeken alvast de eerste aflevering en vroegen Jani naar het programma en zijn gouden datingtips.

Jani Kazaltzis is als Cupido niet aan zijn proefstuk toe. In ‘All You Need Is Jani’ hielp hij vrijgezellen aan een lief. Ze kregen een restyling en tips over hoe ze het nu best aanpakten. ‘Matchmakers‘ is helemaal anders. In dit programma krijgen de deelnemers geen make-over. Ze daten namelijk zonder dat ze het weten. Jani zoekt samen met de vrienden en/of vriendinnnen van de kandidaat drie geschikte kandidaten uit. De deelnemers weten van niets, maar lopen opeens wel heel interessante potentiële partners tegen het lijf. Helemaal anders, maar opnieuw het recept voor grappige en hartverwarmende televisie.

‘All You Need Is Jani’ was een heel leuk concept. Toch kies je nu om iets helemaal anders te doen. Waarom? 

In ‘All You Need Is Jani’ werden de deelnemers klaargestoomd om op date te gaan. Dat was uiteraard ook super om te doen, maar we merkten gewoon dat kandidaten door de zenuwen vaak helemaal verstijfden en daardoor niet zichzelf waren. Terwijl het tijdens een date net belangrijk is dat je jezelf durft te zijn. Nu zie je de kandidaten zoals ze écht zijn. Het gebeurde allemaal heel spontaan. Heel leuk om te zien, maar of er relaties zijn ontstaan, mag ik natuurlijk nog niet verklappen. 😉

Tegenwoordig zoeken steeds meer singles hun partner via Tinder of andere datingapps en lijken ze elkaar minder durven aan te spreken op stap. Ook niet echt spontaan, is dat volgens jou niet zo’n goed idee dan? 

De gouden regel is natuurlijk dat iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt. En voor sommigen – denk maar aan heel verlegen mensen – is het net een goede manier om een gesprek te starten. Maar er zoveel plekken waar je een lief kunt tegenkomen.

Waar dan? 

Overal. Jongeren lijken minder uit te gaan, maar op café of via vrienden zijn nog steeds de typische plekken om een lief tegen het lijf te lopen. Kom dus uit jullie sofa en ga eropuit, probeer je vriendenkring uit te breiden en niet steeds met dezelfde mensen weg te gaan. En als je veel mannen wilt zien, moet je misschien naar voetbal gaan kijken... Of gaan eten in een steakhouse, daar zitten ook veel mannen (Lacht).

Oké, de date ligt vast. Wat zijn jouw gouden tips om alles goed te laten verlopen? 

Mijn tips zijn eigenlijk best cliché. Het is vooral belangrijk dat je ontspannen en jezelf bent. Kies een outfit die je al gedragen hebt, waar je je goed in voelt en waar je liefst van alles zelfs complimentjes over hebt gehad. Laat zien dat je geïnteresseerd bent, maar zorg vooral ook dat je niet te desperate overkomt, dat is écht niet sexy. En doe je niet beter voor dan je bent, wees gewoon eerlijk. En voor de rest: laat het gewoon op je afkomen en geniet er gewoon van: daten hoort vooral dikke fun te zijn.

Jij bent al elf jaar gelukkig. Heb je jouw lief leren kennen in een steakhouse?

Haha, neen toch niet. Al was onze eerste ontmoeting niet bepaald geweldig. Ik was dronken in een club, het was 2 of 3  uur ’s nachts, vond hem wel een knappe kerel, trok mijn stoute schoenen aan en ging zijn nummer vragen. Hij weigerde. Dus heb ik zijn gsm afgenomen – die klassieke Nokia’s hadden nog geen toegangscodes gelukkig – en heb mijn nummer erin gezet en vervolgens mijzelf gebeld. Hij was daar niet zo mee opgezet (lacht). Een tijdje later was ik in Tenerife met een vriend en hij was daar ook met iemand. Toen die op een bepaald moment allebei iets te doen hadden, hebben we afgesproken om samen de avond door te brengen. En zo is dat langzaamaan gegroeid. Je ziet, soms moet je gewoon lef hebben.

Een relatie beginnen is één ding, de relatie doen standhouden is nog iets anders. Wat is jullie geheim om elkaar graag te blijven zien? 

Het is belangrijk om elk een eigen leven te hebben en toch tijd voor elkaar te maken. Bijna iedere vrijdag daten we nog, we maken dan eten voor elkaar of verrassen elkaar met iets en maken bewust tijd om naar elkaar te luisteren. Daarnaast is écht blij zijn voor je partner heel belangrijk. Dat klinkt heel logisch en banaal, maar écht blij zijn als je partner kansen krijgt, is niet altijd eenvoudig, maar zó belangrijk.

Vanavond mag de 22-jarige Zita de spits afbijten. Om 20.35 uur bij VIER.

Meer over daten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content