Kamillethee, een warmwaterkruik of een tas warme melk… Er zijn heel wat middeltjes om gemakkelijker in slaap te vallen. Is het echt onmogelijk om in te dommelen? Dan is het misschien tijd om je partner om hulp te vragen. 😉

Veel van de slaapproblemen worden veroorzaakt door foute gewoontes. Zo zou je gemakkelijker in slaap vallen als je deze voedingsmiddelen eet of zou deze oefening je op weg helpen. Maar als dit alles niet blijkt te werken, dan is het misschien tijd voor… een orgasme.

Goed nieuws voor koppels: een hoogtepunt bereiken voor je gaat slapen, verbetert je slaapkwaliteit. Bovendien slaap je gemakkelijker in als je eerst een orgasme hebt gehad, dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd aan de universiteit van Adelaide in Australië. De wetenschappers onderzochten meer dan 450 volwassenen tussen 18 en 70 jaar oud, ze werden ondervraagd over hun seksleven en slaapkwaliteit. 64% van de ondervraagden sliep beter nadat ze de liefde hadden bedreven. En zelfs nog meer als ze een orgasme hadden gehad.

Ook voor singles

De verklaring is eigenlijk heel logisch. Seks hebben zorgt ervoor dat je even je hoofd leegmaakt en niet piekert over problemen. Perfect tegen stress dus, en laat die stress net één van de oorzaken zijn van moeilijk inslapen. Toch mogen ook de vrijgezellen gerust zijn… De respondenten waren niet enkel koppels, en een orgasme kan ook bereikt worden zonder partner.

Meer over relaties & seks: