Love is in the air: 5 ondergewaardeerde signalen van een sterke relatie

We kennen allemaal van die koppels die in de perfecte relatie lijken te zitten, en dat doet ons soms twijfelen. Maar ook deze – vaak ondergewaardeerde – signalen wijzen erop dat jullie écht een sterke relatie hebben.

Twijfel je? Volgens relatie-expert James Preece is dit hét signaal dat jullie helaas écht niet meer voor elkaar gemaakt zijn.

Deze signalen van een gezonde relatie worden vaak ondergewaardeerd, maar zijn zeker niet te onderschatten.

1. Gezonde koppels ‘spelen’

In een sterke relatie zitten, betekent écht veel meer dan tijd samen spenderen. Het gaat om open zijn en samen spelen zonder je onzeker te voelen. De kans hebben om helemaal jezelf te zijn en je als een kind te kunnen gedragen, zal je dichter bij je partner brengen. “Koppels die samen spelen, kunnen beter met stress omgaan”, zegt Alexandra Jamieson, een therapeute. “En ik heb het niet alleen over spelen in bed, maar zelfs met de bal of frisbee spelen, kan écht het signaal zijn van een gezonde relatie.”

Ontdek hier 5 verrassende relatietips die je niet vaak hoort

2. Ze doen lieve dingen voor elkaar

Koppels die lieve dingen doen voor elkaar, zijn vaak écht gelukkig in hun relatie. “Iedere ochtend een kopje koffie brengen terwijl je partner nog in bed ligt is een goed idee. Het is niet iets dat moet, maar wat je gewoon wilt doen voor je partner. Die kleine dingen herinneren je partner hoe graag je hem ziet. Bovendien houdt het de romantiek levend.”

Ontdek hier wat volgens de wetenschap hét geheim is van een goede relatie.

3. Ze delen hun wensen en verwachtingen voor de toekomst

Sterke koppels bespreken regelmatig de toekomst, ook omdat ze weten dat ze die samen gaan delen. “Als je op dezelfde golflengte zit, is het niet eng om te praten over trouwen en kinderen. Als je écht van iemand houdt, ben je open over je toekomst. Uiteraard is het ook belangrijk om over alledaagse gevoelens te praten. Sterke koppels zijn eigenlijk constant in contact.”

Is je partner boos of verdrietig? Dit is de beste manier om te reageren.

4. Ze zijn empathisch

“Als je in een goede relatie zit, kun je je partner altijd de waarheid vertellen. Kunnen luisteren is noodzakelijk. Sterke koppels zijn nieuwsgierig naar elkaars emotionele wonden, ze luisteren aandachtig. En ze zijn daarbij empathisch. Soms is het niet de harde waarheid die je partner nodig heeft, maar gewoon een luisterend oor en begrip. Een oplossing is daarom zeker niet persé nodig.”

Lees hier welke vervelende eigenschap eigenlijk het teken is van een goede relatie

5. Ze hebben goede vrienden

“Gelukkige koppels hebben vaak een goede vriendengroep en andere mensen op wie ze kunnen rekenen. ze beseffen dat zelfs in de beste relaties, één persoon niet aan al je wensen kan en moet tegemoet komen. Sterke koppels houden goede vriendschappen levend en ze beseffen dat het niet realistisch is om te verwachten dat je partner je alles is”

Meer artikels over relaties & seks:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content