Dat seks gezond is, heb je ongetwijfeld al gelezen. Zeker naarmate je ouder wordt, heeft het een grote invloed op je welzijn, zo blijkt uit onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat een goed seksleven het welzijn en de gezondheid van ouderen positief beïnvloedt.

“Algemeen denkt men dat oudere volwassen niet meer zo seksueel actief zijn”, zegt Lee Smith, co-auteur van de studie. “De seksuele activiteit neemt af naarmate mensen ouder worden, maar vergis je niet: ouderen zijn niet aseksueel.” Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat senioren een actief seksleven hebben. Zo gaf 40% van de respondenten tussen 65 en 80 jaar aan, regelmatig seks te hebben.

Positiever

Volwassenen die seksueel actief zijn, blijken over het algemeen positiever over de kwaliteit van hun leven. De ondervraagden die regelmatig seks hebben, geven zichzelf een hogere score op levensvreugde. De onderzoekers kunnen wel niet met zekerheid zeggen of gelukkigere mensen meer seks hebben of dat mensen gelukkiger worden van meer seks.

Venus & Mars

Mannen verkiezen geslachtsgemeenschap, terwijl vrouwen het gelukkigst worden van intimiteit en activiteiten buiten de geslachtsgemeenschap. Volgens de wetenschappers is het belangrijk om ook op latere leeftijd nog intiem te zijn. “Seks is gekoppeld aan levensgenot en een betere geestelijke gezondheid. Vergeet ook niet dat het een vorm is van fysieke activiteit. Hoe meer je vrijt, hoe beter je je voelt.” Dat geldt trouwens niet alleen voor ouderen, zet dat seksleven dus maar bovenaan je voornemenslijstje van 2019. 😉

 

Meer tips voor een gezond seksleven: