Het aantal singles neemt toe. En dat heeft onder andere met het hoge echtscheidingcijfer te maken. Toch is scheiden meestal lijden, al hebben mannen het moeilijker dan vrouwen. Zo blijkt uit een enquête van The Times.

Gemakkelijk is het zelden, je hebt jaren samengeleefd, maar besluit dan toch zonder elkaar verder te gaan. Toch is er een reden waarom mensen kiezen het boterbriefje te verscheuren. Uit een enquête van The Times blijkt dat mensen vaak zelfs gelukkiger ná een scheiding. Zij vroegen het aan 1060 gescheiden mensen. Opvallend: 53% van de vrouwen zegt gelukkiger te zijn na de scheiding, tegenover 32% van de mannen.

De respondenten – Britse mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 54 – kregen persoonlijke vragen over hun leven voorgeschoteld. Vrouwen gaven beduidend vaker aan zich heel gelukkig te voelen. Bovendien zei 61% niet op zoek te zijn naar een relatie. Bij de mannen was dat maar 47%. Mannen nemen dan weer vaker woorden als ‘mislukking’ en ‘teleurstelling’ in de mond. Bovendien zei 17% nog gevoelens te koesteren voor zijn ex. Bij de vrouwen was dit slechts 8%. Wel opvallend: mannen slaan sneller terug aan het daten dan vrouwen.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer over liefde & relaties: